2011 m. lapkričio 23 d., trečiadienis

Skrudinti migdolo riešutai ir pusės metų jubiliejus, arba kaip gretai bėga laikas bloge.

Taigi pasirodo jau prieš visą pusę metų pradėjau rašyti savo blogą. Atrodo ne tiek ir daug, tačiau pradžioje turėjau vos kelis receptus, vėliau jų pradėjo kauptis ir dabar turiu visus 42 įrašus! Pagalvojau, jog savo receptus būtų įdomu suskirstyti ne tik pagal tai kas saldu, o kas sūru, tačiau pasidaryti tokią pusmečio ataskaitą apie tai kas buvo skanu, kas skaniausia arba galbūt nustebino ir pan. Nes receptų būna nemažai tokių kuriuos kartoju ir kartoju, tačiau ne visuomet pavyksta išsireikšti, kad va šitas tikrai tikrai vertas dėmesio dalykas, taigi šiek tiek apie mano receptus:

1. Populiariausias įrašas bloge yra Amerikietiškas pyragas. (ne veltui)
2. Labiausiai nustebinęs skonis Blyneliai su moliūgais ir persikų jogurtu.
3. Skaniausi iš greičiausiai ir lengviausiai pagaminamų pietų  Makaronai su daržovėmis bei vištiena. 
4. Labiausiai nevykęs eksperimentas Svogūnų sriuba.
5. Pats skaniausias tortas man Triufelinis tortas.
6. Labiausiai išgirtas kitų tortas Šokoladinė paslaptis
7. Labiausiai vertas būti paragautu receptas Graikiškos salotos
8. Be galo skanūs pietūs Kalmarų žiedai su fettucini makaronais.

Taigi toks mano aštuntukas kuris žinoma dar keisis, pamėginsiu po pusmečio pateikti kitą ataskaitą bei pasižiūrėti kas gi ką nukarūnavo ;))

Na, o šiandien puikiai prie puodelio arbatos, kavos ar kisieliaus tiks skrudinti migdolai su cinamono plutele, be to ir šventės ne už kalnų, o šie migdolai būtų puiki dovana!


Reikės:

250 g. migdolų
4 v.š. cukraus
1 1/2 a. š. cinamono
1 kiaušinio baltymas
žiubsnelis druskos

Gaminimas:

Migodolus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odeles. Kiaušinio baltymą išplakite, suberkite migdolus. Cukraus, cinamono ir druskos mišinyje apvoliokite migdolus. Berkite į kepimo skardą ir kepkite iki 150 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Tuomet palikite migdolus atvėsti orkaitėje ir skanaukite.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą