2011 m. lapkričio 10 d., ketvirtadienis

Sumuštinukai šventiniam stalui

Vieno kąsnio sumuštiniai labai patogus ir praktiškas dalykas švediškam stalui ir ne tik. Man patinka, kai ant šventinio stalo yra įdomių ir skirtingo skonio vieno kąsnio sumuštinukų, ypač tai pasakytina apie šventinius stalus jaunesnio amžiaus žmonėms, kur silkutės ir marinuoti grybukai dažniausiai nelabai mėgiami. Tačiau šiuos sumuštinukus gaminu jau ne pirmą kartą ir jų ant stalo nelieka niekad :) 



Tikslaus kiekio nepasakysiu, jis priklauso nuo norimo kiekio sumuštinukų, bet aš darau taip:

Reikės:

Juodos duonos (geriausia naminės, t.y ryškus skonis privalumas)
Parmos kumpio
Ožkos pieno sūrio pelenuose (būna pirkti RIMI)
Tepamo kreminio sūrio ( pvz. Philadelphia)
Raudonos paprikos
Salotų lapelių

Duoną supjaustau vieno kąsnio kvadratėliais, ir šaunu vos keliom minutėm į orkaitę įkaitintą iki 180 laipsnių. Tuomet nestoru sluoksniu aptepu duonos kvadratėlius tepamu sūriu. Dedu ant viršaus salotos lapelį, tuomet papriką susipjaustau vidutinio storio šiaudeliais, juos patrumpinu atitinkamai pagal duonos riekelės dydį. Tuomet plėšiu gabaliuką parmos kumpio, ir juo apvinioju paprikos šiaudelį. Tuomet taip suviniotą papriką dedu ant salotos lapo ir šalia sudedu nedidelius ožkos pieno sūrio kvadratėlius. Be galo skanus subalansuotas skonis, paprikos ir salotos gaivumas, sūrio ir kumpio sūrumas ir aromatinga juoda duona. 

Skanaus! 

4 komentarai: