2011 m. lapkričio 2 d., trečiadienis

Spurgos su įdaru

Šias spurgas be galo mėgstu, universisteto bufete jas parduoda gausiai apibarstytas cukraus pudra, bet grupiokė sakė jog tokias spurgas užšaldo ir laiko šaldiklyje, o vėliau atitirpina ir pardavinėja.. Na žodžiu nežinau ką jie su jom daro, bet jos vistiek labai skanios, o kai išsikepi namie, tikrai žinai jog niekas jų nei šaldė, nei kitaip nagus prikišo :)) Įdarą galima pasirinkti kokį tik mėgstate, labai tinka obuolienė ir kiti įvairūs džemai, tik nepersistenkite ir nepadauginkite, užtenka vieno v.š. įdaro, spurgytės juk ir taip ne iš liesųjų.

Beje, kaip neįprastai greit dabar temsta, nuotraukų kokybė ne dienos šviesoje nebūna tokia gera kaip įprastai :) Ir nors bloguose visuomet pirmiausiai valgoma akimis, šį kart pamėginkite vadovautis skonio receptoriais ;))


Reikės:

2 v.š. sviesto
2 v.š. cukraus
2 kiaušiniai
1 a.š. sausų mielių
1/2 stiklinės pieno
3 stiklinių miltų
1 a.š. vanilinio cukraus

Aliejaus kepimui
Cukraus pudros apibarstymui
Mėgiamo džemo įdarui


Paruošimas:

Į dubenį dėkite sviestą, cukrų, vanilinį cukrų. Pieną ant viryklės pakaitinkite, bet neužvirkite. Supilkite į dubenį su jau sudėtais produktais, pamaišykite, kad išsilydytų sviestas, tuomet įmuškite kiaušinius. (Stebėkite, kad pienas nebūtų karštas, kitaip kiaušinius sutrauks.) Tuomet suberkite mieles, išmaišykite dar kartelį ir dėkite miltus. Jų reikės apie 3 stiklinių, arba tiek, kad susiminkytų tešla. Tešlą reikia minkyti apie 5 min. Tuomet uždengti rankšluosčiu ir palikti kilti apie 1h. 
Po valandėlės iškočioti maždaug 1 cm storio blyną, naudojant miltus, kad tešla neliptų. Iš tešlos išspausti apskritimukus, juos sudėti ant paviršiaus apibarstyto miltais ir dar kartą apie 30 min pakildinti. 
Po pusvalanduko įkaitinti aliejų gilesniame puode ir kepti spurgas po ~2 min ant kiekvieno šono. Tuomet nuvarvinti riebalus ir palikti aušti apie 15 min.
Po 15 min jau galima pasirinkus mėgiamą įdarą ir konditerinio švirkšto pagalba padaryti skylutę spurgos šone ir  švirkšti džemą. Jei neturite konditerinio švirkšto tai galite padaryti tiesiog šaukštu. Apibarstykite spurgas cukraus pudra ir skanaukite.




Skanaus!

Šaltinis: čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą