2011 m. lapkričio 6 d., sekmadienis

Kalmarų žiedai su fettucini makaronais

Šis patiekalas per metus tapo mano firminiu. Jį mėgta net ir tie, kurie šiaip jau valgo tik mėsą ir bulves, o makaronų į burną neima. Bet makaronai ir kalmarai man atrodo neišskiriamas duetas. 
Pirmą kartą pagaminau jį tuomet, kai užsimaniau kalmarų, tik niekaip nesugalvojau kaip juos paruošti taip, kad jie būtų skanūs. Tuomet internete susiradau kaip taisyklingai reikia išdarinėti kalmarus, ir iš atskirų receptų nuotrupų susidėliojau taip kaip man atrodė skaniausia. Taigi per metus ,,atkaliau'' receptą  ir visuomet klapsim ausim ragaudami kalmarus :))


Reikės:

1 v. š. sviesto
2 v. š. alyvuogių aliejaus
1 nedidelė šakelė rozmarino
1 kg kalmarų žiedų
2 didelės česnako skiltelės
1/2 a. š. druskos
4 v. š (pusės citrinos) sulčių
1/4 a. š. džiovintų bazilikų
1/4 a. š. juodųjų pipirų
4 v. š. grietinės
250 g. fettucini makaronų
1 saujelė rukolos
2 šakelės petražolių

Paruošimas:

Keptuvėje įkaitinti sviestą ir aliejų, įmesti šakelę rozmarino, kad išsiskirtų aromatas. Tuomet dėti kalmarų žiedus ir viską kepti apie 10 min. Kalmarai išskirs savo sultis, jų tūris šiek tiek sumažės. Po 10 min kepimo įspausti česnaką, citrinų sultis, įberti druskos,  pipirų, baziliko, viską patroškinti dar apie 5 min. Tuomet dėti 4 v. š. grietinės, sumažinti ugnį ir viską troškinti dar apie 10 min. Viso kalmarai turi kepti apie 30-35 min. priklausomai nuo jų dydžio.
Kol kalmarai troškinasi grietinėje, į puodą dėkite virti makaronus. Jų nepervirkite, netgi išimkite dar truputi kietokus.  Geriausia išvirus makaronams juos į keptuvę dėti iš puodo imant su žnyplėmis, stengiantis per daug jų nenuvarvinti, nes makaronų vandens reikia padažui, kitaip makaronai sugers keptuvėje esantį skystį ir viskas gausis per sausa. Sudėjus makaronus į keptuvę, dėkite smulkintas petražoles ir rukolą, viską gerai išmaišykite, kad makaronai įsigertų padažo ir patiekite.



Skanaus! 

4 komentarai:

  1. Receptas super,gavosi labai skaniai

    AtsakytiPanaikinti
  2. Laba diena noreciau suzinoti o kas ta rukola?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Rukolos galima turbūt įsigyti praktiškai kiekviename prekybos centre, nežinau net kaip pavadinti tiesiog žole ar salota, kadangi ilgą laiką ji buvo laikoma tiesiog piktžole. http://gs.delfi.lt/images/pix/rukola-60395709.jpg Vietoj jos šiuo atveju galite naudoti ir šviežius bazilikus arba špinatus.

    AtsakytiPanaikinti