2011 m. rugsėjo 3 d., šeštadienis

Apelsinų žievelės šokolade

Šiandiena labai saldus šeštadienis. Koks gi kitoks jis galėtų būti, jei nuo ryto viriau sirupą, lydžiau šokoladą, ir svarbiausia, tarp kruvos indų, kurių ir taip nespėju plauti atsirado vienas komplektėlis labai gražių antikvarinių lėkščių.


Apelsinų žieveles ruošiau pasibandymui, nusipirkau knygą Dovanos iš virtuvės, kadangi artėja labai daug gimtadienių, didžiosios šventės, pamaniau pravers. Nesvarbu, jog ją galima susirasti ir internete... :) Saldumynas pavyko žinoma labai skaniai, likęs sirupas taip pat manau puikiai tinka tiek arbatai pasisaldinti, tiek saldumynams sulaistyti.



Reikės:

1 apelsino žievelės
60 g cukraus
100 ml vandens
1 gvazdikėlio
žiubsnelio cinamono
100 g. juodojo šokolado

Pruošimas:

Apelsiną švariai nuplauti, galite patrinti su soda. Tuomet apelsiną supjaustyti ketvirčiais ir nulupti odeles. Su mažu peiliuku galite truputėli apipjaustyti baltąją apelsino žievelės dalį. Tuomet supjaustykite žievelę juostelėmis ir berkite į puodą kuriame virsite. Į  tą pati puodą dėkite cukrų, pilkite vandenį. Kuomet užvirs įdėkite prieskonius ir pavirkite 30 min. Išvirus išgrėbkite žieveles iš puodo ir atvėsinkite. Kol vės, išlydykite šokoladą garų vonelėje. Merkite jau atvėsusias juosteles į šokoladą ir apvolioję dėkite stingti ant kepimo popieriaus. Kuomet apvoliosite visas juosteles, statykite jas į šaldytuvą maždaug 20 min. sustingti.

Labai skanu, paprasta ir puikiai tinka su puodeliu arbatos, skanaus!

2 komentarai:

  1. Aš irgi turiu tą knygą :) Ji labai žavi. Ko lkas tik vieną receptą joje išbandžiau ir būtent draugės gimtadienio proga :) O tokį skanėstą mes čia Amerikoje pardavinėjam 16,5$ už kilogramą :D Taip kad geriau namie pasidaryt :)) Ir spėju dar skaniau, nes čia užsistovėjęs tas šokoladas tai...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aha, labai skanu, apelsinas dar būna labai minkštas, tai taip po juostelę po juostelę ir nebėr ;D kaži kurį receptą išmėginai ir ar skanus? :)

    AtsakytiPanaikinti