2011 m. rugsėjo 17 d., šeštadienis

Juodojo šokolado suflė

Yra tokių sudėtingų receptų, kuriuos gaminant visuomet tikiuosi ir atitinkamo skonio, atperkančio visą sugaištą laiką. O kartais receptas tiesiog prašo - tą sumaišykite su tuo, įberkite to ir kepkite. Tai štai, šie receptai labai smagūs visu pirma tuo, jog gaminant nesitikiu stebuklo, o pagaminus ir paragavus nustembu. Šis receptas vienas iš tokių. Pagaminamas per 15 minučių, tingaus šeštadienio desertas :)


Reikės:

100 g. juodojo šokolado
3 kiaušinių trynių
1 kiaušinio
100 g. sviesto
30 g. rudojo cukraus
40 g. miltų

Paruošimas:

Orkaitę įkaitinkite iki 270 laipsnių. Sviestą ir šokoladą ištirpinkite garų vonelėje, padėkite atvėsti. Rudąjį cukrų suplakite su kiaušiniu ir miltais. Atvėsusią sviesto ir šokolado masę supilkite į suplaktus trynius, sumaišykite. Ten pat pilkite ir cukraus miltų bei kiaušinio masę. Viską išmaišykite ir sudėkite į kepimo indelius. Kepkite orkaitėje apie 6-10 min.
Valgome dar šiltą, patiekę su ledais.

Skanaus!

Šaltinis: Virtuvė nuo...iki.... Nr. 9 (28)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą