2011 m. rugsėjo 24 d., šeštadienis

Lazanija su vištiena

Šiuo metu visi namai kvepia lazanija ir tais pomidoriukais išdeliotais ant viršaus, įsmigusiais į fermentinį sūrį, o po jais slepias baltasis bešamelio padažas, lazanijos lakštai...na ir visa kita nuo ko varva seilės. :) Jei mėgstate tradicinį lazanijos receptą, privalote išmėginti ir šį. Aš pastaruoju metu tiesą sakant visuomet pasirinkdavau gaminti pagal šitą receptą. O atradau jį Saulėtoje virtuvėje. 


Reikės (formai 35x23):

500 g. maltos vištienos
1 didelė morka
1 svogūnas
3 didelės česnako skiltelės
150 g. pievagrybių
2 v. š. pomidorų padažo
800 g. konservuotų pomidorų savo sultyse
1/2 a.š. džiovinto baziliko
1/2 a.š. aitriosios paprikos
aliejaus kepimui
juodųjų pipirų ir druskos pagal skonį

Bešamelio padažas:

40 g. sviesto
2 nubraukti v. š.  miltų
~700 ml pieno
1/2 a. š. malto muskato

Taip pat reikės:

15 lazanijos lakštų
150 g. fermentinio sūrio
3 pomidorai

Paruošimas:

Keptuvėje įkaitinkite aliejų, dėkite sutarkuotą morką, kubeliais pjaustytą svogūną ir trumpai apkepkite. Tuomet įdėkite pomidorų padažą, pamaišykite ir dėkite maltą vištieną. Viską gerai apkepkite. Tuomet berkite supjaustytus pievagrybius, palaukite kol trumpai apkeps ir sudėkite konservuotus pomidorus su visomis sultimis. Česnaką smulkiai sukapokite, suberkite į keptuvę, taip pat pagardinkite viską baziliku, pipirais, aitriaisiais pipiriais ir druska. Patroškinkite 10 min ir nuimkite nuo ugnies. 
Baltajam padažui įkaitinkite keptuvę, dėkite sviestą, kuomet išsilydys suberkite miltus, sumaišykite miltus ir sviestą tarpusavyje, viską truputi apkepkite. Tuomet nuolat maišydami pilkite po truputi pieną, maišykite šluotele, kad neliktų gumuliukų, vos pradeda per daug tirštėti iš kart pilkite pieną, galiausiai turi gautis vidutinio tirštumo padažas. Suberkite muskatą ir nuimkite nuo ugnies. 
Belieka sluoksniavimas. Sūrį susitarkuokite ir padėkite šalia. Imkite turimą kepimo formą, į dugną pilkite 1/4 baltojo padažo, ant viršaus dėkite 1/3 lazanijos lakštų. Tuomet vėl baltąjį padažą, 1/2 mėsos padažo, ant viršaus užberkite sūrio, tuomet vėl lakštai, baltasis padažas, mėsos padažas, sūris. Galiausiai dėkite lakštus, supilkite likusį baltąjį padažą, sūrį ir ant viršaus sudeliokite griežinėliais pjaustytus pomidorus. Kepkite apie 40 min įkaitinę orkaitę iki 180 laipsnių.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą