2013 m. gegužės 12 d., sekmadienis

Karamelinis šokoladinis tortas

Šį kartą apie jau gamintą tortą, tik kitomis aplinkybėmis. Tortas buvo labai skanus, todėl atsiradus naujai progai kepiau būtent tą patį šokoladinį karamelinį tortą. Kadangi tortas turėjo nukeliauti 100 km visai šiltomis sąlygomis, sukau galvą, kaip tokį iš esmės nelabai tvirtą tortą sutvirtinti. 
Taigi kremą skirtą pertepimui sumažinau per pus, t.y. 250  g maskarponės sumaišiau su puse skardinės rududu. Pertepant kremu tortą nuo biskvito kraštų palikau apie 0,5 mm neapdengto biskvito. Tai reiškia, kad torto kraštai neturi apsidengti pertepimo mase. Sulipdžius tortą stačiau į šaldytuvą sutvirtėti. 
Tuo metu labai smulkiai supjausčiau juodąjį šokoladą (200 g.) ir į prikaistuvį supyliau 250 ml riebios grietinėlės, kurią pakaitinau, bet neužvirinau. Viską supyliau ant šokolado ir išmaišiau. Išėjo šokoladinis ganašas, kurį reikia palaikyti kol atvės. 
Ganašas sutvirtėja ir labai gerai tinka apdengti bei išlyginti tortą. Pradžioje tepam jį ant kraštų, vėliau torto viršų, kol galiausiai išlyginame. Taip paruoštą tortą statome į šaldytuvą. Po kelių valandų tortas sutvirtėja taip, kad puikiai ištveria ilgą kelionę. 
Tuo metu galvojau kaip papuošti tortą, mąsčiau apie sviestines rožytes, tačiau jos kaip ir bet koks sviestas šiltoje temperatūroje greit suminkštėja. Todėl nusprendžiau iš sviestinio popieriaus susukti vamzdelius, į juos pripilti juodojo ir baltojo šokolado, tuomet tą šokoladą iš jų išpilti, o visa kas liko tapo vamzdelių sienomis, kurios sustingusios patapo šokoladiniais vamzdeliais. Kadangi dar turėjau aukso dulkių, juodojo šokolado vamzdelius padengiau jomis.


4 komentarai:

  1. Super papuošimo idėja.:))
    O Lietuvoje galima rasti tų aukso dulkių?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Atrodo nuostabiai, bandysiu šiandien gaminti, rytoj vaikino mamos gimtadienis, o ji pasmaguriauti mėgsta :) būtinai papasakosiu, ar pavyko pagaminti kažką panašaus :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nepamirškit visiškai atvėsinti biskivitų ir abu kepti atskirai, tuomet turėtų viskas pavykti puikiai, sėkmės, lauksiu įspūdžių! :)

      Panaikinti