2011 m. rugsėjo 29 d., ketvirtadienis

Mėtų sirupas

Galbūt pas jus, kaip ir pas mane, mėtų krūmeliai išsišakojo taip, jog į namus vazonėlį nusinešti šansų nėra, džiovintų mėtų lapelių turite visą krūvą, o išmesti naujai išaugusius juk gaila. Tai štai, aš tokiu atveju visą vasarą sėkmingai viriau mėtų sirupą, kuris pasterilizuotas be problemų sau stovi šaldytuve, ir kuriuo visuomet smagu pasiskaninti melisų, ar kitų mėgstamų lapų arbatėlę :)


Reikės:

2 puodeliai vandens
1 puodelis šviežių mėtų lapų
2 puodeliai cukraus

Paruošimas:

Vandenį užvirinkite, supilite cukrų, palaukite kol ištirps. Sudėkite nuplautus mėtų lapelius, pavirkite viską apie 3-5 min. Išgrėbkite lapelius ir gautą sirupą supilkite į pasterilizuotus stikaliniukus.

Paprasta, tačiau labai skanu :)

8 komentarai:

  1. Super sirupiukas,ka tik padarytas irgi pas mane.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Man ypač patinka tuo, jog tikrai ilgai gali stovėti šaldytuve ir visuomet labai patogu pasiskaninti arbatą ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. jau pradėjau virti :) Ugnė

    AtsakytiPanaikinti
  4. kągi, sirupiukas jau išvirtas ir pamažu aušta :) tiesa, viriau sirupą iš katžolių, turi šiokį tokį kartumą, bet kai prasiskiedžia su vandenuku, tai labai labai skanutis ir jokio kartumo nėra. Trupučiuką daviau vaikams, tai gėrė ir gyrė :) Ačiuks už paprastą, greitą ir skanų receptuką! Ugnė

    AtsakytiPanaikinti
  5. O kazi is metu arbatos pokeliuose ar butu galima toki pasigaminti?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Abejoju, kadangi šviežių mėtų lapelių skonis skiriasi nuo džiovintų, ir spalva būtų ne žalia o ruda, greičiausiai gautųsi mėtų arbatos koncentratas :)

      Panaikinti