2013 m. sausio 18 d., penktadienis

Riešutinis pyragas su rūgščiu pertepimu

O dievulėliau kiek laiko aš čia nieko nerašiau, visą mėnesį! Kai kurie turbūt spėjo visai pamiršti mano blogą, o kai kurie vis parašo ragindami įkelti ką nors naujo. Nors visą mėnesį neįdėtas nei vienas receptas tai toli gražu nereiškia, jog nieko negaminau. Buvo keli tortai, buvo iš tiesų ir skanesnių dalykų, kurie verti savo vietos bloge, bet aš jų nenufotografavau. Gerai bent tiek, jog tuos patiekalus gaminu gana dažnai, todėl dar būtinai įkelsiu. Ypač dėmesio vertas receptas tai makaronai su lašiša, grietinėlės padaže, su vyšniniais pomidorais ir bazilikais. Šį receptą pažadu įkelti na bent jau iki šio mėnesio pabaigos. 
O dabar žinoma apie saldumynus. Saldumynų receptų būna įvairių. Juos galima lyginti pagal sudedamąsias dalis, gaminimo technologijas, laiką sugaištą virtuvėje ir net gi, pagal nešvarių indų kiekį baigus gaminti desertą. Kažkodėl dažnai atrodo jeigu paskutiniai du vertinimo kriterijai yra gan ryškūs tai desertas tikrai bus skanus. Tačiau anaiptol kartais užtenka 15 min darbo ir 2 dubenų, o rezultatas puikus. Taigi daug nesiplečiant šį kartą išsikepiau riešutinį pyragą, kuris yra sunkus ir drėgnas, be to ir saldus, todėl puikiai dera perteptas su rūgščia uogiene. Tai gali būti slyvienė, spanguolių uogienė ar kita jūsų mėgstama rūgšti uogienė. Pyragas tikrai lengvai ir greitai pagaminamas, o skonis ir išvaizda sudaro apgaulingą įspūdį, kad jūs nežinia kaip stengėtės ir daug laiko užgaišote. Todėl jeigu skubate, receptas kaip tik jums. 




Reikės:

6 kiaušinių
225 g. sviesto
280 g. cukraus
170 g. maltų migdolų
85 g. miltų

Pertepimui:

rūgščios uogienės


Paruošimas:

Minkštą sviestą suplakti su cukrumi, kitame dubenyje maltus migdolus sumaišyti su miltais. Į dubenį su sviestu mušti vieną kiaušinį viską gerai išplakant, dėti 1/6 dalį miltų ir migdolų mišinio, vėl gerai išplakti. Taip kartoti visus likusius 5 kartus, t.y. mušti kiaušinį plakti, dėti 1/6 miltų mišinio, vėl plakti. Kuomet viską įplaksite tešlą reikia padalini į dvi dalis ir kepti dviejuose atskiruose kvadratiniuose ar apvaliuose induose. Aš kepiau dvejose 24 cm skersmens apvaliose formose. Kepti reikia apie 15-20 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Iškepus pyragams juos visiškai atvėsinkite. Tuomet vieno pyrago viršų aptepkite uogiene, ant jo dėkite kitą pyrago lakštą, viską šiek tiek prispauskite ir iš karto galite serviruoti. Aš išsiviriau slyvienės, ja pertepiau pyragą, serviruojant apibarsčiau cukraus pudra, bei uždėjau kelias slyvaites ant viršaus.

Skanaus!

Šaltinis: Lino Samėno Virtuvės knyga. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą