2012 m. liepos 17 d., antradienis

Jogurtinis-persikinis tortas

Na tenka pripažinti, šią vasarą orai tikrai nenusisekę. Pajūry pirmą kartą teko matyti tokį vaizdą kai kopose žmonės deginasi išsiskleidę skėčius, bet ne nuo saulės, o nuo lietaus, nes lyja kas 20 min, o tuomet vėl šviečia saulė. Prie jūros vėjas toks, jog žuvėdros nepaskrenda prieš vėją, o tas vėjas mum taip ausis išūžė, kad nėr žodžių. Tačiau neskaitant visko, vis gi buvo visai smagu, ir net gi sugebėjom šiek tiek įdegti! 
Tik stebiuosi kai kurių poilsiautojų kultūra. Štai vakarieniaudami vienoje iš Palangos kavinių stebėjome tokią situaciją: pora sėdi prie stalo vienas šalia kito, valgo savo užsakytą maistą, staiga prie jų prieina pagyvenusi moteriškė su vaiku ir dar viena tokia pačia pagyvenusią moteriške ir sako tai porai:
-Kiek jūs dar čia būsit? 
-Na nežinau, dar būsim.
-Bet ne valandą ir ne dvi?
-Na ne.
-Tai gerai, sėdam sėdam.
Ir visi trys sulindo prie jų staliuko. Lyg būtų to maža, aplink buvo pilna laisvų staliukų. Pora paprašė sąskaitos ir išėjo nebaigusi valgyti.

Vakar tik grižus iš pajūrio turėjau užduotį iškepti gimtadienio tortą. Nusprendžiau gaminti vasarišką vaisinį tortą, kadangi šis buvo skirtas vaikų gimtadieniui.


Reikės (24 cm skersmens formai):

Biskvitas:

150 g. miltų
4 kiaušiniai
135 g. cukraus
30 g. sviesto
3 v. š. pieno
1,5 a. š. vanilinio cukraus
1 a. š. kepimo miltelių

Kremas:

250 g. konservuotų persikų
80 g. cukraus
225 g. persikų jogurto
350 ml grietinėlės
20 g. želatinos

Paruošimas:

Biskvitui kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi plakti iki baltumo apie 10 min dideliu greičiu ir dar 2 min mažu greičiu. Per tris kartus įmaišyti persijotus miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Tuomet supilti pieną ir lydytą sviestą, dar kartą gerai išmaišyti. Kepkite apie 30 min iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Geriausia kepti biskvitą tarkim 24 cm skersmens formoje, o surinkinėti tortą 25 cm skersmens formoje, tačiau jei neturite dviejų formų kepkite biskvitą 25 cm skersmens formoje ir iškepus biskvitui bei jam pilnai atvėsus nupjaukite kraštus apie 1 cm, tuomet gausis gražūs šonai, bei nesimatys biskvitas.

Kremui  pirmiausia supilkite želatiną į stiklinę ir užpilkite ją šaltu vandeniu tiek, kad vanduo ją semtų mažiau nei per pusę mažojo pirštelio. Kol želatina brinksta į blenderį meskite persikus, pasilikdami vieną skiltelę, jogurtą, cukrų ir viską sutrinkite. Gautą masę supilkite į dubenį. Želatiną ištirpinkite garų vonelėje ir supilkite į persikų masę. Grietinėlę išplakite iki standumo ir  per kelis kartus įmaišykite į persikų masę. Kuo mažiau maskatuokite masę, tuomet grietinėlė nesuskys ir kremas bus gan tirštas.

Surinkimas:

Atvėsusį biskvitą padalinkite į tris dalis. Jei surinkinėsite toje pačioje formoje kurioje kepėte biskvitą apipjaukite biskvito kraštus po 1 cm. Taigi į formą dėkite pirmąjį biskvito lakštą, trečdalį kremo, tuomet vėl biskvitą, trečdalį kremo, tuomet kubeliais papjaustykite atidėtą persiko skiltelę ir sudėkite ją ant kremo viršaus. Dėkite paskutinįjį biskvitą ir supilkite likusį kremą ant viršaus. Svarbu, jog kremu pasidengtų ir palikti tarpai formoje tam, kad gautųsi dailūs torto kraštai. Surinktą tortą statykite į šaldytuvą bent 4 h, o geriausiai per naktį.

Skanaus!



Šaltinis: čia

O štai čia lygiai toks pats tortukas, tik persikai ir persikų jogurtas pakeistas braškėmis ir braškių jogurtu


4 komentarai:

  1. Živilė, o kokį tortą pačios ruoštą jūs išskirtumėte kaip patį skaniausią? ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Man pats skaniausias Napoleonas, kurio receptas pateiktas šiame bloge. Taip pat labai skanus ir Black forest :)

      Panaikinti