2012 m. liepos 20 d., penktadienis

Sprandinės šašlykas

Ar jūs nepastebėjote, kad paskutinieji 9 iš eilės mano blogo įrašai buvo vien saldumynai? Ir jei ne tas ilgas liežuvis, būtų buvę 13 saldžių įrašų iš eilės. Taigi tenka griebtis drastiškų priemonių nutraukti šią saldumynų seką ir pasidalinti savo sprandinės šašlyko marinato receptu. Tiesą sakant už šašlykų marinavimą pas mus visuomet būdavo atsakinga močiutė, bet kadangi dabar pas ją nepribėgiosi visokius receptus, kuriuos darydavo ji, o aš aišku žiūrėdavau, mėginu daryt pati.
Bėda ta, jog išvažiavau kepti šašlykų pasiėmus fotoaparatą ir pamiršus į jį įdėti atminties kortelę. O po ranka turėjau nelabai išmanų savo telefoną. Todėl šašlykų nuotrauka gavos tokia panaši į tą kur sklando po internetą, kur lapė vagia šašlyką nuo iešmo ir dar reklamuoju anglių maišą. Bet iš tiesų tai nereklamuoju. Nepirkit tų anglių, jos visiškai nedega, išpūtėm pusę savo plaučių kol privertėm jas degti!

Taigi pagrindinė gero šašlyko sėkmės paslaptis yra gera mėsa. Kuo geresnė mėsa, kaip aš sakau kuo mažiau kiaulė turi kiaulės skonio tuo geriau. Geras šašlykas visuomet privalo turėti riebalo.

Reikės:

1,5 kg sprandinės
1 st gazuoto mineralinio vandens
1 nedidelės citrinos sulčių
2 v. š. acto
1 a. š. maltų aitriųjų pipirų
1 a. š. juodųjų pipirų
1 1/2 a. š. maltos kalendros
~ 2 a. š. druskos
2 svogūnų

Mėsą reikia supjaustyti nemažais gabalais, aš pjaustau apie 3 cm kubeliais. Tada į mėsą sudėti visus ingredientus ir pusžiedžiais pjaustytą svogūną. O tada viską maigyti, kad visi skoniai tarpusavy susimaišytų, o mėsa taptų minkšta. Taip užmarinuotą mėsą galima kepti po 2-3 h.

Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą