2013 m. rugsėjo 5 d., ketvirtadienis

Dietinis bananinis pyragas

Iš tiesų pagal visus sąžinės kanonus šiuo metu vietoj šio įrašo aš privalėčiau rašyti magistro baigiamąjį darbą. Tačiau, kai šiandiena jį rašiau ir vietoje žodžio kontinentinė perskaičiau konditerinė, supratau, kad čia kažkas ne taip. Jeigu mano tema nebūtų susijusi su neturtinės žalos atlyginimu, o tarkim kokiu nors skanėstu, šokoladu ar bet kuo kitu susijusiu su maistu, matyt tą darbą būčiau jau seniai parašius. Iš kitos pusės nesakau, kad man nepatinka neturtinės žalos atlyginimas, bet tam reikia įsijausti, o aš niekaip neįsijaučiu. Bet gal kaip nors.
Tokie vidiniai prieštaravimai atsispindi ir šiandieniniame mano kepinyje. Kad ir kaip aš norėčiau to sviestinio, cukrinio, karamelinio bananinio pyrago, realybė yra kita. Kepu bananinį pyragą, tačiau tokį, kuriame nei lašo cukraus, sviesto ar tuo labiau karamelės. Bet nesakau, kad tai yra blogai, pradėjusi žiūrėti ką valgau, supratau kiek daug dviračių galima išrasti. Kad ir kaip norėtum tą dieną kažko riebaus, susigalvoji liesą to patiekalo variantą, ir po kurio laiko taip įpranti, kad rodos nereikia ir to riebiojo. Na tarkim šis pyragas ir arbatėlė su lieso 0,5% riebumo pieno putele. Ar ši kompanija neatrodo skaniai? Atrodo, ir tokia yra. Ir nieko kito šiam vakarui tikrai nereikia. 
Iš kitos pusės tie liesi patiekalai man kažkuo primena tuos žaliavalgius. Kai iš normalaus riebaus bananinio pyrago pasidarai liesą liesą variantą, bet vis gi pyragą, ką tai reiškia? Kad galbūt vis gi tu nori to riebiojo skaniojo pyrago, bet negali sau to leisti. Panašiai skamba ir tie žaliavalgiški patiekalų pavadinimai - žaliavalgių šaltibarščiai, žaliavalgių kiaušinienės. Tai apie ką vis gi tie pavadinimai byloja? Kad visi tie žaliavalgiai nori šaltibarščių, nes jie jiems skanūs, nori kiaušinių, nes jie jiems skanūs, bet išradinėja dviratį iš velniai žino ko mėgindami atkartoti tą skonį, kuris priklauso natūraliam patiekalui. Man visa tai byloja apie žaliavalgystę per prievartą arba žaliavalgystės madą, nes nujaučiu, kad doras žaliavalgis tikrai nevarvina seilės žiūrėdamas į tuos produktus, kurie pagal jų žaliavalgystės įstatymus jiems draudžiami. 

Reikės:

2 pakeliai liesos varškės
1 kiaušinis
7 labai prinokę bananai
1 v. š. miltų
0,5 a. š. kepimo miltelių

Paruošimas:

Kiaušinį, varškę, 4,5 banano sudėti į blenderį ir išplakti iki vientisos masės. Įdėti miltus bei kepimo miltelius, išmaišyti. Masę sukrėsti į kepimo formą. Jeigu forma ne silikoninė reikėtu šiek tiek patepti riebalais. Ant viršaus griežinėliais supjaustyti ir sudėti likusius bananus. Kepti apie 30 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Skanaus!

Šaltinis: čia

8 komentarai:

  1. Čia man toks.. labiau varškės apkepas atrodo :) Bet neatsisakyčiau nei kaip pusryčių, nei kaip deserto. Super.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš taip pat maniau, kad pagal varškės kiekį bus varškės apkepas, tačiau gal dėl to, kad viskas sumalta blenderiu, ar dėl bananų, skonis nėra labai panašus į varškės apkepą :)

      Panaikinti
  2. o koks skonis? Ka kita k. keistumete?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kitą kartą nelabai būtų ką keist, kitaip jis nebūtų dietinis, nebent kepčiau metalinėj formoj, kad apskrustu šonai :) Skonis jo toks, kad jeigu vartojate mažai cukraus, tai jums turėtų užtekti bananų saldumo, o konsistencija kaip drėgno lieso pyrago, bet kartu ir tvirto :)

      Panaikinti
  3. Aš visai norėčiau tokio pyragiuko dabar :) Bet matyt jau nebeliko...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dar truputėlis liko, bet jeigu tik labai norite, siūlau išmėginti :)

      Panaikinti
  4. Aš irgi perskaičiau "konditerinė" :D Čia, matyt, tik teisininkai taip perskaito :)
    Beje, pats žodis tekste-su klaida ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Vis per tą skubėjimą. Na va, ne aš viena šitaip perskaitau :D

      Panaikinti