2013 m. vasario 7 d., ketvirtadienis

Šokoladiniai keksiukai su Rududu

Kadangi turiu daug šokolado ir skardinę Rududu, vis mąsčiau kur galėčiau panaudoti šių produktų derinį. Ir tada man kilo išganinga mintis - keksiukai su Rududu. Nemėgstu tik kakavinių keksiukų, ieškojau tokio recepto kuriame naudojamas šokoladas, ir tokį receptą radau Beatos kepinių knygoje. Jo receptas ten pateiktas su razinomis, bet mano tikslas buvo rasti skanių šokoladinių keksiukų receptą ir tuos keksiukus paskaninti Rududu. Rezultatu likau labai labai patenkinta, Rududu nors buvo paslėptas viduje, iššovė tokį lavos bokštelį į viršų ir kandant keksiuką prie lupų lipo tokia saldi  ir švelni karamelė, tikrai verta išmėginti!


12 keksiukų reikės:

120 g. sviesto
100 g. juodojo šokolado
100 ml pieno
150 g. cukraus
2 kiaušinių
30 g. kakavos 
170 g. miltų
1 a.š. kepimo miltelių
12 a. š. Rududu

Paruošimas:

Sviesta šokoladą ir pusę cukraus ištirpinkite garų vonelėje ir ištirpus visiems produktams supilkite pieną bei išmaišykite. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kakavą ir kepimo miltelius. Ant jų supilkite tirpintą masę ir išmaišykite. Atskirame dubenyje lengvai suplakite kiaušinius su likusiu cukrumi ir supilkite į prieš tai paruoštą masę. Viską gerai išmaišykite. 
I keksiukų krepšelius dėkite po kupiną šaukštą tešlos, tuomet ant viršaus sudėkite po šaukštelį Rududu bei uždenkite likusia tešla paskirstę ją po lygiai. Kepkite iki 185 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.

Skanaus!





16 komentarų:

  1. Kokia skani ideja taip pagerinti keksiukus su Rududu! :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. sveika, ką reikia daryti, kad keksiukas nesubliūgštų, būtų purus? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Visu pirma negalima atidarinėti orkaitės kepant keksiukams, taip pat iškilti padeda ir kepimo milteliai. Jei kalbant ne apie šitiuos keksiukus konkrečiai, iškilti ir nesubliūkšti padeda gerai išplakti kiaušiniai, gerai išplaktas minkštas sviestas, ir atsargiai įmaišyti miltai.

      Panaikinti
  3. Atsakymai
    1. Turi būti kažkur grietinės tirštumo, bet tikrai ne skysta kaip pvz. lietinių.

      Panaikinti
    2. Autorius pašalino šį komentarą.

      Panaikinti
  4. Ar reikia Rududu kaip nors atšildyti prieš dedant jo į keksiukus, kad jis taptų skystesnis? Nes išimtas iš šaldytuvo Rududu toks kietokas yra :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nereikia, atvirkščiai, su šaltu bus daug lengviau tvarkytis ir sudėti šaukšteliu į keksiukų tešlą :)

      Panaikinti
  5. Ar galima pavyzdžiui vietoj Rududu panaudoti kondensuotą pieną? Manau, kad nebūtų labai didelė tragedija jį panaudojus. : D

    AtsakytiPanaikinti
  6. Na gal ir galima, niekada nemèginau, tačiau rududu yra kietesnis. Galima turint laiko pavirti valandą skardinę kondensuoto pieno ir šis karamelizuosis :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Labai skanūs, labai patiko. Greitai padaromi. Kažkas naujo. Super ideja ;)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Super keksiukai, pradzioj atrode, kad tesla tikrai per skysta, nes pyliau i formeles, o ne saukstu dejau :) bet iskepe purus, iskile ir labai sokoladiniai :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip, šie tikrai skanūs, bet žinokit man visų keksiukų dievais yra patapę bananiniai-šokoladiniai iš šio blogo, siūlau kada nors išmėginti :)

      Panaikinti
  9. Šitie keksiukai nuostabūs. Bandžiau tokius pat kepti ir anksčiau, bet tada naudojausi kitu receptu, kurio sudėtyje vietoj pieno naudojamas jogurtas. Nors anie pavyko palyginti neblogai, šitie man pasirodė žymiai skanesni.

    AtsakytiPanaikinti