2012 m. kovo 3 d., šeštadienis

Šokoladiniai keksiukai su bananais

Nors dažniausiai renkuosi gaminti desertus kurie reikalauja daug laiko, nešvarių indų ir kantrybės, kartais tarkim tokį kartą kaip šiandien mano tikslas buvo susirasti kažką kas apsiriboja vienu dubeniu. Nors praėjusį šeštadienį prasisiaučiau pro Knygų mugę, nieko greito savo naujose knygose neradau. Taigi teko paieškas sutelkti internete ir man tikrai pasisekė. Vienas indas (na gerai du), o gaminimas truko tiek pat kiek ir pats recepto video, kokias 4 min. Palaima tinginiams arba pritingintiems, bet vis tiek norintiems kažko skanaus :) 
Keksiukai labai drėgni, nes drėgmės suteikia bananai, o be to ir pats šokolado ir bananų derinys negali būti nevykęs. Iš esmės kadangi šokoladas tik susmulkinamas keksiukai galima sakyti kakaviniai, su šokolado gabaliukais ir bananų prieskoniu.



Reikės:

75 g. šokolado lašelių
140 g. cukraus
20 g. kakavos
140 g. miltų
2 nedidelių prinokusių bananų
1/2 a.š. sodos
1/2 a.š. kepimo miltelių
1 kiaušinio
50 g. lydyto sviesto
1 v.š grietinės
1 a.š. vanilinio cukraus


Paruošimas:

Viską kas sausa sumaišome viename inde, viską kas drėgna sumaišom kitame inde, prieš tai išlydę sviestą ir sumaigę bananus į tyrę. Tuomet viską sumaišom tarpusavy ir viskas. Pilam masę į keksiukų formas ir kepam apie 15-20 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Juk sakiau, kad receptas tinginiams.

Skanaus!

Šaltinis: čia

14 komentarų:

  1. kaip suprasti sokolado laseliu ? ta prasme plyteliu ?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Šokolado lašeliai yra konditerijoje naudojami tokie šokolado trupinukai. Iš esmės visiškai užtenka tiesiog susismulkinti šokoladą nedideliais gabalėliais

    AtsakytiPanaikinti
  3. Superiniai keksiukai, jau kokius 5 kartus kepiau ir niekaip neatsibosta :)) Puikus bananų ir šokolado derinys, nereikalauja daug produktų, o apie gaminimo paprastumą jau patylėsiu :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pritariu! Prisipažinsiu, kad nesu virtuvės ekspertė, bet šitie keksiukai man visada išeina gerai. Burnoje tirpsta! Niam niam. Ačiū už gerą receptą.

      Panaikinti
    2. Labai džiaugiuosi, kad visiems labai patinka ir išeina pagaminti! ;)

      Panaikinti
  4. Džiaugiuosi kad patiko, man jie taip pat labai skanūs, ir labai išvaizdūs ;)) Jei patiko šie siūlau išmėginti ir šokoladinius keksiukus su cukinijom, tikrai labai puikus skonis, ypač kai ne už ilgo pradės nokti cukinijos ;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Jau kepa šitie gražučiai mano orkaitėje. Manau bus nuostabūs! Ačiū tau už puikų receptą!

    AtsakytiPanaikinti
  6. O jie gaunasi tokie išsipūtę ir gražūs? nes video tai labai sukritę :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na man gavosi lygiai tokie, kokie nuotraukoj matomi :)

      Panaikinti
  7. Super keksiukai, kiek gaminau, visiems patiko.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Dėkoju, džiaugiuos, kad ir jums patiko! :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Kiek išeina keksiukų? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kaip tik kepiau prieš kelias savaites tokiuose kepimo krepšeliuose,kurie atrodo kaip sulenktas kepimo popierius ir man gavosi 6 dideli keksiukai, o dėl paprastų kepimo krepšelių nebepamenu, bet nujaučiu kad 12 neišeis

      Panaikinti