2012 m. vasario 18 d., šeštadienis

Belgiški vafliai

Vafliai tai toli gražu ne pats sveikiausias pusryčių patiekalas, tačiau karts nuo karto galima pasilepinti ir jais. Dar pastebėjau, kad vaflių skonis tiesiogiai proporcingas jų formai. O gražiausi vafliai man būtent tokie kvadratiniai, primenantys ledus. Dar kepdama vaflius atsiminiau keptus ledus, kurių receptu taip pat reiks pasidalinti ateityje. O kol kas šiandienai kepti vafliai pusryčiams :)


Reikės:

2 kiaušinių
1 a.š vanilinio cukraus
2 v.š. cukraus
2 stiklinės miltų
1 1/2 stiklinės drungno pieno
1 1/2 a. š. sausų mielių
6 v. š. tirpinto sviesto
žiupsnelis druskos

Gaminimas:

Kiaušinius išplakti su cukrumi. Sudėti lydytą sviestą, drungną pieną, išmaišyti. Miltus sumaišyti su mielėmis ir supilti į kiaušinių masę. Viską išmaišyti ir palikti valandai pastovėti. 
Na, o vaflius kepti mokam.

Skanaus!



Šaltinis: čia

4 komentarai:

  1. Man irgi tokie kvadratiniai skaniausi, nors dukrytei labiau patinka širdelės :D Gėda prisipažinti, bet dar nesu saldžių mielinių vaflių kepus, nors visi aplinkui tik gundo

    AtsakytiPanaikinti
  2. Man vaikystėje taip pat patys skaniausi vafliai buvo širdelės, o vėliau internete pasklido belgiškų vaflių virusas ir manęs neaplenkė ;))

    AtsakytiPanaikinti
  3. as belgiskiem vafliam kepti keptuve turiu turbut kokius 3-4 metus jau, bet niekada nesu kepus ju :D Galvoju, gal pats laikas isbandyti, nes atrodo tai super skaniai, dar su ledais, mmmm..

    AtsakytiPanaikinti
  4. Tikrai siūlau išmėginti, nes vafliai su mielėm labai skanūs, visai kitokie nei su grietine ar sviestu :)

    AtsakytiPanaikinti