2011 m. rugpjūčio 25 d., ketvirtadienis

Pomidorų diena. Atsargos žiemai

    Kada gi daugiau jei ne vasarą galime lengva ranka nublanširuoti pomidorus, išmesti visas sėklytes ir iš to kas liko gaminti maistą? Arba virti atsargas žiemai iš nesuskaičiuojamo kiekio pomidorų. Pamenu mano močiutė kaisdavo didžiulį puodą ir sutalpindavo ten bent 5 kg pomidorų jau nekalbant apie visą kitą. 
    Šiandien ir mane užklupo panaši diena, kuomet kaikurie sukrauti pomidorai ima minkštėti ir ateina metas kai supranti jog visų jų sveika forma sudoroti neišeis. 
   Ta proga nusižiūrėjau rumunišką užkandėlę iš Neringos blogo ir pasigaminau tikrai lengvas pomidorų salotas (apie jas vėliau). Tiesa išvirus užkandėlę buvo nuspręsta jog žiemos ji sulaukti nespės. :)



Reikės:

1 kg. pomidorų
200 g. prievagrybių*
2 svogūnų 
1 raudonoji paprika
4 v. š. aliejaus
2 lauro lapai
3 skiltelės česnako
1 v. š. obuolių acto
2 a. š. druskos
1 v. š. cukraus
1 a. š. džiovintų čiobrelių
maltų pipirų pagal skonį

*aš naudojau šaldytas voveraites, labai tiko. 

Gaminimas:

Svogūnus, grybus, papriką supjaustyti kubeliais. Pomidorus nublanširuoti ir taip pat supjaustyti kubeliais. Į puodą pilti aliejų, berti svogūnus, apkepti. Tuomet dėti grybus, apkepti kelias minutes ir berti papriką. Po kelių  minučių berti supjaustytus pomidorus, įberti druską, cukrų, dėti lauro lapus ir troškinti 30-40 min. vis pamaišant. 
Tuomet įspausti česnaką, pilti actą, berti čiobrelius, pipirus ir virti dar 30-40 min. nepamirštant pamaišyti. Užkandėlei išvirus supilstyti į sterilizuotus stiklainiukus ir užsukti.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą