2011 m. birželio 29 d., trečiadienis

Želė ,,Pasaka''

Pagaliau vėl ateina tokie orai, kuomet nesinori nieko sunkaus, riebaus, šokoladinio...nors kas man čia užėjo...visuomet norisi kažko šokoladinio. Na bet tiek to. Šiandiena truputėli apie desertą kurio pristatinėti daug nereikia. Manau daugelis esame ragave jo pirkto parduotuvėse. Tačiau kaip ir visas naminis maistas, šis desertas pagamintas namie daug daug skanesnis nei iš parduotuvės. Tiesą sakant pagaminus grietinėlės ir varškės mišinį norėjos toje vietoje ir baigt gamyba, bet atsispyriau :)


Reikės:

2-3 pakelių skirtingų spalvų želės
0.5 kg neriebios varškės
stiklinės cukraus
0.5 l grietinėlės
20 g želatinos
1 a. š. vanilinio cukraus

iš duotų kiekių išėjo tiek, kad galėčiau eit prekiaut savo desertu ir dar liktų man, taigi galit mažinti kiekį per pus.

Gamyba:

Želę paruoškite taip kaip nurodyta ant pakelio, tik naudokite mažiau vandens. Aš vietoj 500 ml pyliau 300 ml.  Išpilstykite ją į plokščius indelius, žinoma kiekvieną spalvą atskirai, ir palikite sustingti. Kai sustings, supjaustykite kubeliais.
Varškę pertrinkite per sietelį ir ištrinkite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, išplakite grietinėlę. Sumaišykite mases tarpusavyje, supilkite pakaitintą želatiną. Trumpa pamokėlė želatinos klausimais - pastebėjau, kad net kulinarinėse knygose ar žurnaluose apie želatinos paruošimą papasakoja taip, jog neturėdama supratimo kaip su ja elgtis suberčiau ją tiesiai į norimą stingdyti masę. Želatinos grūdelius reikia suberti į stiklinę, užpilti juos šaltu vandeniu jog virš želatinos grudelių vanduo būtų pakilęs maždaug per pusę mažojo pirštelio, šitaip želatiną palaikyti pusvalandį. Tuomet želatiną reikia ištirpdyti garų vonelėje, jokiu būdu jos neužvirinant. Šitaip paruoštą želatiną jau galima pilti į norimą stingdyti masę. 
Tai štai grįžtant prie recepto. Į turimą masę  belieką  suberti spalvotus želės kubelius, viską atsargiai išmaišyti. Indą kuriame stingdysime želę išklojame maistine plėvele, taip bus lengviau išimtį susitingusį desertą. Verčiame į paruoštą indą želę, išlyginame paviršiu ir statome į šaldytuvą sustingti. O kiek laiko stingo nepasakysiu, nes maniškis desertas stingo per nakt, o receptų žurnalas tokios konfidencialios informacijos nepateikė, taigi po kokiu 3h tiesiog galite pasmalsauti, kaip sekasi jam stingti.

Laikyti šaldytuve, apviniojus maistine plėvele.

Skanaus!


Šaltinis: Darbštuolė 2008/10

6 komentarai:

  1. oh net mano vaikinukas valgė pasičepsėdamas, nors jis į visokias varškes ir plaktas grietinėles žiūriu kaip aš į grikius, ta prasme "nė per kur!". Buvo tikrai labai labai labai skanu :) Ačiū :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai džiugu, kad patiko šis desertas, aš jį pasigaminus dar kartą įsitikinau, kaip skiriasi tie patys gaminiai pirkti paruotuvėse ir gaminti pačių :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labukas, stiklinė cukraus tai 200 ar 250 ? aš dėjau 200 ,tai man kiek per saldu buvo ir želatinos kitą kart dėsiu daigiau .Ačiū už receptuką ,patiko :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Prašom ! :) Stiklinė pas mane 200 g. keista, kad cukraus buvo per daug, nors aš pati jau labai seniai gaminau šitą desertą, kai dar 2 a.š. cukraus arbatoj buvo norma. (Bet vis gi cukraus kiekis yra autentiškas recepto šaltiniui). O dėl želatinos, įdomu kodėl 20 g. buvo per mažai, nes man labai gerai sustingo. Vis gi, ačiū, kad ir man pačiai priminėte, reiks kada pasigamint vėl ir man šitą desertą :)

      Panaikinti
  4. Dėl cukraus tai mūsų šeimyna mėgsta mažiau saldžius desertus ,tik dėl to ,viskas pakoreguojama ,o dėl želatino tai sustingt sustingo ,bet norėčiau tvirtesnio ,tai kiekį didinsiu :) ačiū dar kartą ,gražių Jums švenčių !!!

    AtsakytiPanaikinti