2011 m. birželio 25 d., šeštadienis

Graikiškos salotos

O dabar tęsiant ir baigiant Graikijos temą papasakosiu apie man pačias skaniausias graikiškas salotas


taigi, kalbu ne apie tas, su salotų lapais ir graikiniais riešutais, tačiau truputėli kitokias, bent jau ,,riebiai'' graikiškas, nors maniškės labiau dietinės palyginus jas su tikromis, kuriose pusė salotų dubens turinio sudaro aliejus. Tačiau toks jo kiekis matyt ne lietuvio skrandžiui :)
Apie viską iš eilės. Nepretenduosiu į pačių tikriausių graikiškų salotų receptą, kadangi turbūt ir patys graikai nelabai sutaria kurios ten iš jų pačios tikriausios, tačiau šios- man pačios skaniausios. 



Norint pasigaminti šių salotų mums reikės:

2 pomidorų
2 agurkų
100 g. juodųjų alyvuogių
1 mažas baklažanas
3 saldžiųjų paprikų ( gali būti pailgosios žalios, ar kokios jums labiau patinka)
1 neaštraus skonio svogūnas
150 g. graikiškos fetos 
maždaug 120 ml gero alyvuogių aliejaus
2 nubraukti a.š druskos

Paruošimas:

Pomidorus ir agurkus susipjaustome stambesniais kubeliais, beriame juos į indą kuriame serviruosime salotas, svogūną susipjaustome pusžiedžiais ir beriame jį ant pomidorų ir agurkų, į indą taip pat suberiame alyvuoges. 
Neisistengami išimti sėklų iš paprikų susipjaustome jas per pus, nupjaudami tik žalius kotelius. Baklažaną supjaustome storesniais griežinėliais. Beriame supjaustytus baklažanus ir papriką į vieną indą, juos užpilame maždaug 60 ml aliejaus ir negailėdami įberiame 2 nubrauktus šaukštelius druskos. Viską gerai išmaišome ir išdeliojame ant kepimo grotelių, pašauname į grilį, jei kepsite orkaitėje, temperatūra turėtų būti 230 laipsnių. Daržoves reikia nuolat stebėti ir kartais pavartyti. Kepkite kol daržovės suminkštės ir vietomis pradės juoduoti, tačiau nesudeginkite. 
Iškepusias daržoves kraukite ant jau supjaustytų daržovių serviravimo inde, kubeliais supjaustykite fetą ir paskleiskite ant salotų. Viską užpilkite likusiais 60 ml aliejaus. 
Tiekite, kol daržovės vis dar karštos, tuomet salotos pačios skaniausios.

Na ir pabaigai duoklė vasarai 


Skanaus!

Šaltinis: truputėli dešiniau viršuje esančioje nuotraukoje

2 komentarai: