2014 m. sausio 16 d., ketvirtadienis

Veganiškas ,,šokoladas'' (Fudge)

Net nežinau, kaip apibūdinti šitą desertą. Jis ką tik sumaišytas savo struktūra iš tiesų primena šokoladą, ir netgi skoniu. Bet iš tikrųjų jo skonis (manau dėl kokosų aliejaus) lyg kokios šokoladinės snaigės tirpstančios ant liežuvio galo. Nors jis sustingsta per 1 h, o ir kambario temperatūroj išlaiko savo formą. Žodžiu seniai ką valgiau tokio skaniai ,,šokoladinio''. Ir garantuoju paragavę, patys nebeatspėsite kokia jo sudėtis, nes nei kokosų aliejaus nei klevų sirupo skonio net nesijaučia. Patikėkit žinau, nes negaliu pakęst kokoso. Yra tik vienas bet. Šiam ,,šokoladui'' būtina naudoti labai geros kokybės kakavą, vaizdžiai pademonstruosiu kaip tai turėtų atrodyti:

Pamačius tokią kakavą kaip po kaire reikėtų bėgti kur nors kuo toliau. Tuo tarpu jeigu turite tokios kaip po dešine, siūlau būtinai išmėginti šį skanėstą. 



Reikės:

0/5 puodelio kakavos miltelių
0/5 puodelio kokosų aliejaus
0/5 puodelio klevų sirupo
saujos mėgstamų riešutų

Paruošimas:

Kokosų aliejų kartu su stiklainiuku įstatykite į karšto vandens vonelę ir palaukite kol šis suskystės. Inde sumaišykite kakavą, klevų sirupą ir skystą kokosų aliejų. Viską mentele išmaišykite iki vientisos masės. Keptuvėje paskrudinkite smulkintus riešutus ir suberkite į ,,šokolado'' masę ir dar kartą viską išmaišykite. Imkite silikoninę formą ir sukrėskite visą masę į ją, gražiai išlyginkite ir uždengę padėkite stingi į šaldytuvą ~1h. Nuo silikoninės formos ,,šokoladas'' atšoka tiesiog nepriekaištingai. Jeigu tokios neturite, galite į turimą indą įkloti maistinę plėvelę ir viską daryti taip kaip nurodyta aukščiau. 

Skanaus!

Šaltinis: čia

9 komentarai:

  1. Fudge yra ne tas pats, kas sokoladas; nemanau, kad yra geras vertimas; nemanau, kad vertimo reikia; tiesiog FUDGE ir tiek; man labai grazus zodis; ir jokiu kabuciu nebereikia;

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tiek, kad FUDGE nėra lietuviškas žodis ir net nežinojau kaip lietuviškai pavadinti, todėl ir įdėjau šokoladą į kabutes :)

      Panaikinti
    2. Zivile, crème brûlée, espresso, gelato, tiramisu ir kt. irgi ne lietuviski zodziai;

      Panaikinti
  2. Atrodo labai skaniai!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aš dariau su maltais kokosais pagal voras tinkle receptą - irgi labai skanu, šiek tiek lieka kokoso trupinukų :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aha, mačiau ir tavąjį variantą, tiems kas mėgsta kokosą, manau jis tikrai labai patiktų. Aš kokoso nemėgstu, todėl labai džiaugiausi, kad viskam susimaišius jo net nesijaučia :) Bet kokiu atveju, pirmą kartą mėginau tokią įdomią alternatyvą šokoladui ir jau esu sugalvojus šią masę panaudoti macarons pertepimui :)

      Panaikinti
  4. ka butu galima panaudoti vietoj klevu sirupo? paprastas sirupas tiktu?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Manau turėtų tikti, nes iš esmės jis teduoda saldumą. Todėl tiktų ir agavų ir paprastas cukraus sirupas.

      Panaikinti