2013 m. rugpjūčio 30 d., penktadienis

Tinginių Napoleonas

Man atrodo greitu metu žada plisti sunkiai išgydomas virusas, kuriuo panašu užsikrėčiau ir aš. Tai šis Napoleono receptas, kurio nepagaminti tiesiog neįmanoma. Dėl dviejų labai paprastų priežasčių tai laiko sąnaudų ir skonio santykio. Jis tiesiog neapsakomai skanus. Aš gaminau su rūgščios bruknių ir apelsinų uogienės pertepimu ir tas skonis tapo visiškai nepakartojamas. Todėl dar kepsiu ir kepsiu ir tikrai ne kartą. 

Taip pat man labai patiko ir išvaizda, tiems kartams kai apvalūs tortai ims nusibosti, toks vyniotinio formos Napoleonas bus puiki išeitis.
Kalbant dėl tikrojo Napoleono su pieno, miltų ir sviesto kremu. Tas kremas mane gąsdina, nes dar nesu sutikusi tokio plikyto kremo, kuris man būtų buvęs skanus, todėl aš jį kepti labai vengiu. Ne gana to prisiskaičiau, jog toks plikytas kremas primena manų košę, o manų košių aš nemėgstu, ypač tortuose. Todėl, nors sakoma, kad kremas su kondensuotu pienu nėra tradicinis, jau geriau skanu, negu tradiciška.


Reikės:

500 g. sluoksniuotos tešlos
200 g. sviesto
skardinės kondensuoto pieno
rūgščios uogienės


Paruošimas:

Trapios tešlos juostas supjaustyti 1 cm pločio juostelėmis išilgai, sudėlioti ant kepimo popieriaus ir kepti kol paruduos iki 185 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Kai iškeps visiškai atvėsinti.
Kremui kambario temperatūros (bet nebūtinai) sviestą išplakti iki purumo ir per kelis kartus nuolat plakant supilti kondensuotą pieną, gerai išplakti iki vientisos, purios masės.
Ant maistinės plėvelės tepti šaukštą kremo toje vietoje kur bus jūsų vyniotinio pagrindas. Tuomet toje vietoje dėti apie 5 juosteles, bei dar 3 juosteles perpjauti per pusę ir ,,dadurti'' jas iš galo, t.y. prailginti vyniotini dėliojant 5 pilno ilgio juosteles ir 5 perpjautas per pusę. Ant išdėliotų juostelių tepti dalį kremo stengiantis, kad jo pakliūtų ir į tarpus. Taip dėlioti visas juosteles. Priešpaskutinį sluoksnį vietoj kremo aptepti uogiene, tuomet sudėlioti juosteles ant viršaus ir užbaigti vyniotinį aptepant jį likusiu kremu. Šitaip dėliojant jums turi gautis 4 sluoksnių vyniotinis, o likusias juosteles atidėkite trupiniams tortui papuošti. Visą vyniotinį iš karto apsukite maistine plėvele. Šiuo momentu galite palyginti jo formą, suapvalinti ar kitaip kaip jums patinka. Tuomet vyniotinį dėkite į šaldytuvą bent parai. Prieš patiekiant apvoliokite jį trupiniais.

Nors beveik niekada nededu pjūvių, šį kartą, kad susidarytumėte įspūdį, kaip viską reikia sudėlioti, pjūvį įdedu.

Skanaus!

Šaltinis: čia

25 komentarai:

  1. Aha, aš irgi "susirgau" :D
    Nuostabiai atrodo!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kaip noriuuuuu,ryt imciau ir pabandyciau issikept si skanesta,tik gaila,kad perdege mano plaktuvas:( ,o be jo kazin ar issiplaks taip gerai,o gal iseitu?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Oj niekad nemėginau plakt rankom tokio dalyko. Nebent ant rankų turbo rėžimą įsijungt :D Pamėginkit naudot tuomet kambario temperatūros sviestą ir kondensuota pieną supilti per kokius 5 kartus, kiekviena kartą energingai išplakant.

      Panaikinti
  3. Tobulai paprasta, bet neprasta ir šiaip labai gražiai atrodo :)
    Dar neprisiruošiau tokio dalyko sumeistrauti, reikia kokios nors progos palaukti, nes tokius saldumus nekyla gaminti tik a la sekmadienio pietums :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Atsižvelgiant į tai kiek čia darbo įdėta, galima laisvai suvalgyti ir per sekmadienio pietus :) Tikrai tobulai paprasta. Bet aš taip pat laisvai ir ne menkai progai jį drįsčiau gamint :)

      Panaikinti
  4. Nesu tikra dėl Napoleno kremo, bet prieš porą savaičių pavyko išvirti tooobulą kiaušininį-pieninį kremą. Manau jis tiktų ir Napoleono pertepimui turint laiko :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Panašu, kad ir aš užsikrėsiu šiuo "virusu" kol visi iš pažįstamų rato jo neparagaus :) Atrodo labai skaniai!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš taip pat dar žadu gaminti, kol ne visi paragavo :)

      Panaikinti
  6. labai paprastas ir skanus torciukas atrodo :) o kokio dydzio cia mazdaug iseina? :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Maždaug tokio ilgio kaip pusantro lakšto pirktinės sluoksniuotos tešlos ir aukštis apie 5-6 cm :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Atsakymai
    1. Ne nereikia, naudokite tokio storumo lakštus, kokie jau būna parduodant.

      Panaikinti
  9. O kaip dėl to apvyniojimo plėvele? Juk jau apteptas kremu būna, ar neprilimpa ir nepasilieka paskui viskas prikibę prie plėvelės?

    AtsakytiPanaikinti
  10. Kadangi apvyniotas jis dedamas į šaldytuvą, šaldytuve kremas visiškai sustingsta ir sustingus plėvelė lengvai nusiima, kremas tuo tarpu lieka savo vietoj.

    AtsakytiPanaikinti
  11. O jis nebūna sausas, pjaustant netrupa?

    AtsakytiPanaikinti
  12. Kas per "dadurti"? Kur nosinės raidės? Jei jau rašom viešai, tai gal išmokstam be klaidų rašyti? Nes neįmanoma skaityti recepto...

    AtsakytiPanaikinti
  13. Labai gražiai atrodo, greitu metu žadu būtinai išmėginti! O kaip padaromos torto "dekoracijos", tas baltas ir rudas kremai, iš ko? Ačiū :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Baltas kremas yra sviestinis. Gaminu iš akies dedu apie 70 g. sviesto, jį išplaku iki purumo su kokiu 1,5 v.š. kondensuoto pieno. Tuomet jis būna tirštas ir išlaiko formą. O rudas yra šokoladinis glajus. Tokiem atvejam, kai noriu, kad jis varvėtų šonu, naudoju iš parduotuvės pirktą tą tokį glajų, kuris turbut būna visose parduotuvėse, berods mėlyna pakuotė. Jį su visa pakuote užtenka pašildyt puode kol suskystėja, ir prakirpus kamutį pilti, jis akimirksniu sustingsta gražiai nuvarvėdamas. Glajų reikia lieti tik palei torto kraštus viena linija, ir ten kur norima, kad jis nuvarvėtų užlieti tiesiog didesnį jo kiekį.

      Panaikinti