2012 m. gruodžio 15 d., šeštadienis

Valgomų kalėdinių dovanų idėjos

Tęsiu galimų valgomų kalėdinių dovanų idėjų sąrašą. Skaičiau, jog vis labiau populiarėja dovanoti įvairias pačių paruoštas gėrybes, ar tai būtų uogienės, džemai, ar štai tokie meduolių nameliai:



Taip sakant visi dovanoja tą, ką geriausiai moka paruošti. Jeigu manote, kad nemokate paruošti tokių meduolių namelių, tai labai klystat, nes aš juos gaminau taip pat pirmą kartą, ir nors nėra iki begalybės išvaizdūs, architektūriškai jie laikosi tvirtai, vadinas antrą kartą pasisektų daug geriau kuriant ir išorinę išvaizdą, o čia tereikia įsijungti vaizduotę, aš tiesą sakant šį kartą buvau įsijungus tinginį.  


Arba jeigu nemokate kepti, neturit orkaitės ir dažniau jūsų rankose galima pamatyti teptuką nei šaukštą, turiu kitą idėją:


Tereikės kelių dalykų, tai silikoninės formos bei specialių maistinių dažų skirtų piešti teptuku, ir jums nereiks pirkti šokoladinio kalėdų senio, turėsit savo rankom pagamintą originalią dovaną, reiks tik suvynioti į blizgų popierių. O galimybių pasireikšti vaizduotei čia daugiau negu daug.



Taigi kaip pasigaminti meduolių namą?

Tešlai:

125 g sviesto
3 v. š.  grietinėlės
3 v. š. medaus
150 g rudojo cukraus
1,5 a. š.  cinamono
1 a. š. malto imbiero
1 a. š.  kardamono
1 a. š.  muskato
375 g miltų
1 a. š.  kepimo miltelių

Paruošimas:

Sviestą, cukrų, grietinėlę, medų ir visus prieskonius sudėkite į puodą ir ant mažos ugnies kaitinkite, kol ištirps. Ištirpinę nuimkite nuo ugnies. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Miltus pilkite į skystą masę ir viską išmaišykite, kol pasidarys minkšta, minkoma tešla. Ją vyniokite į celofaną ir palaikykite šaldytuve apie valandą. Tuomet kočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus ir pjaukite namelio elementus.
Juos radau čia . Kočiojau ne per ploniausiai, kad namo sienos būtų tvirtos. Kepiau apie 10 min ir visiškai atvėsinau. Tuomet gaminaus tvirtą glajų. 1 kiaušinio baltymui reik apie 200 g. cukraus pudros. Baltymą paplakam ir supilam cukraus pudrą, glajus bus visiškai baltas ir tirštas. Jį pilam į turimą maišelį prakerpam galiuką ir tada jau lipdom namą. Aš papildomai išsikepiau ir namo grindis. Tuomet daug lengviau tepti glajų per visas siūles ir lipdyti meduolius. Nors reikia palaukti kol sustings sienos ir tik tuomet dėti stogą, aš nieko nelaukus sudėjau viską ir laikiau rankom nes glajus labai greitai stingo. Bet ir mano namai buvo miniatiūriniai, didesniam namui geriau pradžioje palaukti kol sustings sienos ir tik tuomet kelti stogą. Taip sakant elkitės pagal situaciją. 

Receptas meduoliams iš čia


Dabar apie eglutes.

Eglutėms priklausomai nuo turimos silikoninės formos tereikėtų ištirpinti šokoladą, Juo aptepti silikoninę formą. Geriausia tepti keliais sluoksniais prieš tai pašaldant šaldytuve ir išimti iš formos tik visiškai sustingus. Tuomet išpiešti pagal savo meninius sugebėjimus ir supakavus dovanoti.


Skanaus!

2 komentarai:

  1. Sveiki,o kur galima nusipirkti specialių maistinių dažų ?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki, štai čia http://www.tastyfun.lt/Sv.Kaledos/RD_Metallic_Light_Gold_dazai_piesimui

      Panaikinti