2012 m. lapkričio 23 d., penktadienis

Tortas ,,Ferrero roscher"

Galvoju ar yra tokių žmonių kurie nemėgsta tortų. Sakysite yra. Ir aš tą patį būčiau pasakius prieš kokius 10 metų. Kol supratau, kad tortus aš mėgstu, tik ne tuos kurių galima įsigyti prekybos centruose. Ir ne dėl jų siaubingos sudėties, nors iš dalies ir dėl to. Tiesiog per tą laiką supratau, kad vieninteliai man skanūs tortai, tai tokie kurie turi tik vieną ryškų skonį. Tai reiškia, kad tortas turi būti tik su vienu vienodu pertepimu, kitaip gaunas kažkokia skonių maišalynė. Išvada, visi mėgsta tortus, tik ne visi atrado kuriuos mėgsta. O kai aš užmatau tokį, kurį tikrai mėgčiau, jis man neiškrenta iš galvos kol jo nepasigaminu. Taip nutiko ir šį kartą. Vakar užmačius, šiandien nebeliko nieko kito kaip tik eit kept! Užgaišau tik valandą, tėtis juokės, kad užgaišau tik valandą, nes kepiau pusę torto, jei būčiau kepus visą, būtų trukę 2 valandas. Iš tiesų tai kepiau iš dvigubos normos, bet biskvitas persipjovė tik į dvi dalis, tad kadangi kepiau namų ūkio poreikiams tenkinti, pasidariau tokį jauną mėnulį. 


Reikės: (18 cm skersmens formai)

Biskvitui:

3 kiaušinių
4 v. š. cukraus pudros
135 g. skrudintų maltų lazdyno riešutų
2 v. š. kakavos
1 v. š. miltų
1 a. š. kepimo miltelių

Kremui:

150 g. sviesto
90 g. pieniško šokolado
70 g. juodo šokolado
4 v. š. nuttelos
70 g. riešutinių vaflių

Paruošimas:

Kiaušinius suplakti su cukraus pudra iki putų. Miltus, kakavą, kepimo miltelius sumaišyti tarpusavy ir atsargiai įmaišyti į kiaušinių plakinį. Tuomet įmaišyti maltus riešutus. Biskvitą supilti į formą ir kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 min. 
Biskvitai atvėsus perpjauti jį į 3 dalis. 

Kremui garų vonelėje išlydyti abu šokoladus ir nuttelą. Geriausia palaukti kol vanduo užvirs ir sudėjus šokoladą ir nuttelą ant garų vonelės ugnį išjungti ir palaukti kol viskas išsilydys savaime. Tuo tarpu išplakti sviestą. Visuomet sakoma, jog reikia plakti minkštą sviestą, tačiau aš visuomet plaku šaltą, nes į tą sviestą dedu šiltą šokoladą ir nenoriu, kad kremas būtų skystas. Taigi išplakus sviestą per kokius 4 kartus įplakti šokolado masę kiekvieną kartą gerai išplakant. 1/4 dalį kremo atidėti torto kraštų aptepimui, į likusį sutrupinti vaflius ir išmaišyti. 

Surinkimas:

Dėti torto paplotį, tepti 1/2 kremo, tada vėl dėti paplotį ir vėl kremo, tada vėl paplotį. Tuomet su atidėtu kremu gražiai išlyginame torto šonus, aptepame viršų, ir visaip kitaip naudojamės savo lakia vaizduote.

Skanaus!




11 komentarų:

  1. labai graziai atrodo. Ką naudojot, kad isgauti tas sokolado bangas?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Būna pirkti retkarčiais didžiosiose Maximose tokios plastmasinės dantytos mentelės, vadinanos konditerinėm šukom. Tik kartą jas mačiau pirkt, tai iš kart ir pačiupau. http://www.cake-deco.lt/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage_images.tpl&product_id=517&category_id=45&option=com_virtuemart&Itemid=88

    AtsakytiPanaikinti
  3. tortas tikrai labai dailus.
    o dėl konditerinių šukų - jos būna kaip priedas prie kai kurių kepimo formų (dažniausiai - paprastų metalinių apvalių atsegamu kraštu). kitas jų galas labai tinkamas kūčiukams _kapot_ :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Labai smagiai atrodo, butent del to, kad jis pusmenulio formos!;)Gaila, nera pjuvio, nes is isores jis visihkai kitoks nei recepto saltinyje. Papuosimas irgi liux!!!!

    AtsakytiPanaikinti
  5. Labai prabangiai atrodantis tortas :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Super, smaguuuuu, kad įkvėpiau pagaminti :) Ir itin dailus papuošimas!
    O konditerinių šukų - klausiantiems - prieš keletą metų teko matyti Sangaidoj.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Sveiki, kviečiu pažaisti :)
    http://mazaraudonavirtuvele.blogspot.com/2012/12/vienuolika-arba-pirmas-mano-zaidimas.html

    AtsakytiPanaikinti