2012 m. lapkričio 13 d., antradienis

Eklerai

Esu kepus eklerus kokius 4 kartus, ir kažkodėl jie man nelabai pavykdavo. Bet Rygoj mes vis pirkdavom labai skanius šokoladinius eklerus tokioj France express kepyklėlėj ir Lietuvoj nieko panašaus nerandu. Todėl šiandien užmačius šį receptą, nusprendžiau, kad galbūt 5 kartas nemeluoja. Ir pavyko idealiai! Eklerai gražiai iškilo, pasipūtė, ir parudavo. Apskritai Vilniuje pasigendu skanių ir kokybiškų konditerijos gaminių, beveik visuomet nusipirkus kažko pasigailiu ir galvoju, jau geriau pati būčiau išsikepus. 
Receptą šiek tiek pakeičiau ir vietoj vandens naudojau pieną, nes visos tešlos, kuriose naudojamas vanduo man nepatinka. 





Reikės:

50 g. sviesto
150 ml pieno
2 didelių kiaušinių
65 g. miltų.

Paruošimas:

Pieną su sviestu užvirinti puode, užvirus perkelti puodą ant padėklo ir suberti miltus. Išmaišyti, kad tešla sušoktų į vieną gumulą. Šiek tiek atvėsinti ir su mikseriu po vieną įplakti du kiaušinius, plakti, kol masė bus vienalytė ir blizgi. Tuomet masę sukrėsti į konditerinį švirkštą ir formuoti pailgus eklerus, paliekant tarp jų vietos, nes eklerai pūsis. Pradžioje 10 min kepti iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, vėliau temperatūrą sumažinti iki 180 laipsnių ir kepti kol eklerai paruduos. Iškepus atvėsinti ir pertepti pasirinktinai ar plakta grietinėle, ar plikytu kremu, ar kuo tik vaizduotė leidžia.

Skanaus! 

7 komentarai:

  1. bandysiu ir as kepti. tik turiu pora klausimeliu. pirmasis kokio mazdaug dydzio pirstelius spaudi, nes neisivaizduoju kiek jie issipus ir antras kl., kiek ju is tiek teslos isejo?aciu :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Spaudžiau su žvaigždutės formos antgaliu apie didžiojo piršto pločio juosteles, iš šitiek tešlos išėjo kažkur 20 eklerų. :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. turbut man sukrito :(

    AtsakytiPanaikinti
  4. Tai kaip ten baigėsi? Galbūt atidarinėjai dureles kai kepė?

    AtsakytiPanaikinti
  5. na itariu kad sukrito nes dariau tokio dydzio kaip sakei, bet gavosi labai mazyciai, truputi tik pasipute. dureles atidariau, nes norejau apkeisti skardas, nes kepiau dvi. turbut todel sukrito.turejau toki itarima, kad taip bus, bet nebuvo kada galvot :D

    AtsakytiPanaikinti
  6. Na matyt klaida buvo atidaryti dureles ir kepti iš karto dvejose skardose vienu metu. Jeigu kitą kartą dar bus noro kepti, pamėgink kepti tik vienoj skardoj ir neatidarinėk durelių kol keps ;))

    AtsakytiPanaikinti
  7. bandysiu kadanors. :) aciu :)

    AtsakytiPanaikinti