2012 m. spalio 5 d., penktadienis

Šokoladinis tortas. Ir vėl

We're after the same rainbow's end,
waiting 'round the bend,
my huckleberry friend,
Moon River and me.

Visą savaitę laukiau kada ateis tas Ketvirtadienis. Ir aš galėsiu nesukdama galvos mūryt ir lipdyt, ir ne, tai ne apie namo sieną, o apie pirmąjį savo dviaukštį tortą. 
Aš geriau jums nepasakosiu kiek šokolado čia sunaudojau, o jūs manęs neklauskit. Iš tiesų pastebėjau, kad įdomiausias užsiėmimas tortų pasaulyje man yra žaidimas su šokoladu. Praeitą kartą mano pirmasis kaspinėlis nenusisekė, todėl kai tik atsirado proga mėginau dar kartą. Šį kartą jau beveik beveik, bet kitą kartą vis tiek bus geriau. Žinoma iki kažko nepriekaištingai gražaus man tetrūksta vienos savybės - kruopštumo. Na, o tai matyt neįmanoma, todėl visada bus tokių dalykų kaip tas nelygus šonas antrame aukšte. 



Kol visą savaitę laukiau mintyse skambėjo ši melodija iš filmo Breakfast at Tiffanys :






Receptas: Šokoladinė paslaptis, paskutiniu metu tik jį ir kepu. Matyt kepsiu kol nenusibos :)

Jei norite pasigaminti tokį kaspinėlį, arba gražesnį :










10 komentarų:

  1. labai labai grazu! o tai kaip ta antra auskta uztupdei? ar kisai i apatini sluoksni kokius strypelius, ar siaip tik uzdejai; ir viskas; man tai irgi viskas cia labai tobulai atrodo; saunuole!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Gabriele, aguonele, Aušra ačiū! Aušra, tortas gan tvirtas, todėl ir be pagaliukų laikė 2 aukštą. Jei būtų su kokia grietinėle, tuomet tektų dėti pagaliukus. Bet aš vis dar labai nusiteikus prieš visokią plastmasę torto viduję bei kitus nevalgomus dalykus kurių reikia minkštiems kelių aukštų tortams ;)) Kada nors gyvenime planuose turiu tortą su beze ir antru aukštu bei pagaliukais, bet čia reikės jau kokios progos nemenkos :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Tikrai labai subtiliai gražu!!!! Ypač kaspinukai akį traukia

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ačiū Vilma, kaspinuką ir valgyt buvo gaila, tortą suvalgėm, o kaspinukas liko ;))

    AtsakytiPanaikinti
  5. Puikiai atrodo! Man tiek kantrybės neužtektų tokiems grožiams lipdyt :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Oj kantrybės ir pas mane visiškai nėra, bet čia labiau žaidimas, nes panašiai kaip ką nors piešiant įdomiau ne kuo greičiau nupiešt, o pats procesas ;))

    AtsakytiPanaikinti
  7. Sveika, tavo tortai mane labai labai sužavėjo. :)) Norėjau paklausti o kur tu perki, tokią plėvelę šokoladui užlieti? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū Dovile :) Šioje nuotraukoje kaspinas darytas paprasčiausiai kepimo popieriaus pagalba, tačiau, raštuotų plastmasinių juostelių būdavo pirkti čia - http://www.cake-deco.lt/ bet paskutiniu metu jų nematau.

      Panaikinti