2012 m. spalio 15 d., pirmadienis

Sausainiai su šokolado gabaliukais

Pamenu pirmame kurse per teisės teorijos paskaitą paklausiau dėstytojo, kodėl Konstitucija nedraudžia į Seimą eiti teistiems asmenims? Tada jis atsakymo nežinojo, bet man pritarė. Aš suprantu, kad liaudyje visuomet bus tokių, kurie parduos savo balsą už alaus butelį, ar balsuos už partiją tik todėl kad ana juos sočiau pamaitino per susitikimą. Tačiau siauras mąstymas niekada nepriveda prie kažko gero. Iš tiesų man net ne taip pikta kai žmonės balsuoja už šiaip niekuo neprasikaltusius klounus, kaip praeituose rinkimuose. Tačiau šiemet man labai pikta būtent dėl to, kad buvo balsuojama už tokias partijas, kurių vedliai dar nė neatėję iki Seimo iš paskos savęs tempiasi ikiteisminius tyrimus, baudžiamąsias bylas ir net gi pašalinimą iš  pareigų apkaltos tvarka.  Tai kokios gi tautos atstovais jie gali būti? Kriminalinės tautos, tų kurie mėgsta vogti, ar tų kurie negerbia Konstitucijos? Mano įsivaizduojamas atstovas Seime tikrai ne toks. Nuosekliai laikantis rinkėjų logikos, kuo žmogus daugiau trypė valstybės įstatymus, tuo daugiau už jį balsuojančių. Tai gal būt laikas pradėti ieškotis būsimojo prezidento nuteistųjų iki gyvos galvos kamerose? Galiu pakęst daug ką, tačiau niekada nepakęsiu, kad tautai atstovautų asmenys kurie negerbia nei pačios tautos nei jos puoselėjamų vertybių, nes patys nesisieloja dėl savo kriminalinės praeities.  Kas nepritaria, tas sausainių šiandien negaus. Skanaus




Reikės:

200 g. margarino
1,5 st. cukraus
2 a. š. vanilinio cukraus
2,5 st. miltų
1 a. š. kepimo miltelių
2 kiaušinių
100 g. šokolado
druskos

Paruošimas:

Margariną, cukrų ir vanilinį cukrų suplakti tarpusavy, po vieną įmušti kiaušinius kiekvieną kartą išplakant. suberti druską, susmulkintą gabaliukais šokoladą arba šokolado lašelius, išmaišyti. Miltus ir kepimo miltelius sumaišyti tarpusavy, supilti į tešlą ir dar kartą išmaišyti. Orkaitę įkaitinti iki 160-170 laipsnių. Su šaukštu arba lengviau su ledų kaušeliu imti ir išspausti po apskritimą ir šiek tiek suploti. Atstumas tarp sausainių turėtų būti apie 4-5 cm. Kepti apie 10 min. iškepę sausainiai bus minkšti, palaukti kol šiek tiek atvės ir nuėmus nuo skardos atvėsinti visiškai.

Tešlos ruošimas užtrunka 5 min, kepimas 10 min. Vos po 15 min jau galit mėgautis traškiais sausainiais su šokolado gabaliukais. Niam.

Skanaus!

Šaltinis: čia

6 komentarai:

  1. O kodėl margariną, kodėl ne sviestą? O šokoladą smulkinai tarka ar pjaustei peiliu, nes gabalėliai labai smulkučiai atrodo :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aš nežinau originaliame recepte buvo margarinas, nors aš pati visuomet visuomet dedu tik sviestą į kepinius, tačiau tikrai to margarino nesijaučia, galite tikrai dėti ir sviestą :) Šokaladą galima smulkinti pagal tingėjimo laipsnį. Realiai turbūt geriau būtų mažais smulkiais kvadratukais, aš tiesiog su peiliu braukiau per šokoladą todėl gavos ir smulkių ir stambesnių gabalėlių.

    AtsakytiPanaikinti
  3. kepu kaip tik juos dabar :) aciu uz recepta

    AtsakytiPanaikinti
  4. Aš ką tik kaip tik irgi išisikepiau pakartotinai, dabar vėsta ;))

    AtsakytiPanaikinti
  5. pritariu. del rinkimu :) turbut sausainiu gausiu? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ojezau pražiopsojau jūsų komentarą, gausit gausit :)

      Panaikinti