2012 m. rugsėjo 6 d., ketvirtadienis

Morkų tortas

Mažai matyt yra žmonių, skaitančių lietuviškus kulinarinius blogus, ir nežinančių šio torto. Kaip tik šiuo metu vyksta balsavimas, kuriame varžosi ir šis tortas, siekdamas skaniausio blogo recepto vardo. Gaminau morkų tortą jau ne vieną kartą, ir jis tikrai yra vienas skaniausių ne šokoladinių tortų. Biskvitai ne tik aromatingi, bet ir be galo drėgni, o varškės kremas gaivus. Tuo labiau toks tortas puikiai tinka vaikų gimtadieniams. Nors žinau, jog vaikai dažniau pamato parduotuvėj iš marcipaninės masės išraitytą katiną ir jam visiškai dzin iš ko tas tortas padarytas. Tortą gaminau ne sau, todėl neturiu pjūvio nuotraukos, labai gaila jog negaliu parodyti kaip viskas atrodo viduje, tačiau gaminau pagal šį receptą, todėl galite pamėginti įsivaizduoti :) 


Reikės (24 cm skersmens apvali forma):

Papločiams:

1 st. saulėgrąžų aliejaus
2 st. miltų
1 a. š. sodos
1 a. š. kepimo miltelių
2 a. š. cinamono
žiupsnelis druskos
3 st. (~800 g.) tarkuotų morkų
1 st. kapotų riešutų (aš visuomet naudoju lazdyno)
1 st. kokosų drožlių
1/2 st. džiovintų spanguolių
2 st. cukraus
4 didelių kiaušinių

Pertepimui:

500 g. švelnios varškės (naudojau President)
100 g. cukraus pudros
2 a. š. vanilinio cukraus
400 ml. riebios grietinėlės
~1/2 citrinos sulčių

Paruošimas:

Aliejų išplakame su cukrumi, mušame po vieną kiaušinį, kiekvieną kartą gerai išplakant. Tuomet dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, sodą ir cinamoną bei druską. Viską supilame į kiaušinių masę ir lėtai išmaišome, kol miltai dings. Tuomet supilame morkas, riešutus, spanguoles, kokosą ir dar kartelį viską išmaišome. Tuomet į kepimo formos dugną patiesiame kepimo popieriaus, pilame tešlą. Paruoštą formą su tešla dedame į iki 160 laipsnių įkaitintą orkaitę 30-40 minučių. 

Iškepus papločiui jį reikia visiškai atvėsinti. Perpjauti į tris lygias dalis išilgai. 

Pertepimui varškę sutrinti su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi. Grietinėlę gerai išplakti. Abi mases atsargiai sumaišyti tarpusavyje, kad neprarastų purumo. Įpilti citrinos sulčių pagal skonį, apytiksliai turėtų užtekti pusės citrinos.

Paskutinė stotelė torto surinkimas. Tiesiog imame pirmąjį paplotį, ant jo tepame dalį varškės masės, tuomet dedame antrąjį paplotį ir taip toliau kol papločiai baigsis. Jei norite galite kremu aptepti ir torto šonus bei juos išlyginti. Nemanau, jog jį būtina ilgai laikyti šaldytuve. Jei labai lyginote torto šonus, konditeriniu švirkštu puošėte viršų, viskam sutvirtėti tikrai užtenka 1 h. 



Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą