2011 m. spalio 12 d., trečiadienis

Sausainiai su mėlynuoju sūriu

Prispaudus šalčiui arbatos puodeliai keičia vienas kitą, o kad nebūtų taip nuobodu noris vis kažką pakramsnot prie tos arbatos. Žinoma tokiu atveju tinka kas nors saldaus, bet paskutiniu metu saldumynų atsivalgiau. Taigi pradėjau sukti galvą ką pasigaminus tokio tinkamo ir pakramsnot ir nesaldaus. Ir atradau mėlynojo sūrio sausainukus. Recepto šaltinyje buvo teigiama, jog jie labai tinka prie vyno taurės, ir iš ties, tai tobula užkandėlė prie vyno! Sausainukai sūrūs ir trapūs, o 75 g. mėlynojo sūrio kepant niekur neišgaruoja, todėl jo prieskonis puikiai jaučiamas.
Ir tie aguoniniai kraščiukai pasakė paskutinį žodį, kai atsiverčiau receptą :)) ir didelis dėmesio tinginiams- tešlos gamyba užtrunka vos 5 min!


Reikės:

75 g. mėlynojo sūrio
100 g. šalto sviesto
150 g. miltų
aguonų apvolioti kraštams
jūros druskos pabarstymui

Gaminimas:

Imam blenderį, sutrupinam į jį sūrį, sutarkuojam sviestą, beriam miltus ir viską suplakam kol tešla atrodys limpanti ir drėgna. Visą gautą masę beriam į dubenį ir suspaudžiam kol sulips. Tuomet suformuojam pailgą ,,dešrą'', įviniojam į maistinę plėvelę ir dedam valandai į šaldytuvą. Po valandos imam sausainių tešlą, apvoliojam  ,,dešros'' kraštus aguonose ir supjaustom maždaug 0,5 cm. riekelėmis.
Gautus sausainukus dedam į skardą maždaug po 3 cm. vienas nuo kito, pabarstom druska ir kepam 15 min iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Atvėsiname ir ragaujame.

Skanaus!


Šaltinis: Dovanos iš virtuvės 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą