2013 m. rugpjūčio 8 d., ketvirtadienis

Bruknių uogienė su apelsinais ir prieskoniais

Užpernai jau gaminau bruknių uogienę su apelsinais, tačiau šį kartą nusprendžiau įdėti šiokių tokių prieskonių, taigi be gvazdikėlių įdėjau žvaigždinį anyžių ir kadagio uogų. Rezultatas nepakartojamas, uogienė tinka ne tik prie paukštienos, tačiau nuostabiai dera prie sūrių, kadangi tas prieskonių aromatas tiesiog užburiantis. Nejuokauju, po šios uogienės daugiau nebevirsit bruknių su kriaušėm. 


Reikės:

1,5 kg. bruknių
2 apelsinai
1 kg. 300 g. cukraus
4 kadagio uogos
1 žvaigždinis anyžius
5 gvazdikėliai

Paruošimas:

Uogas išplauti ir užpilti verdančiu vandeniu, palaikyti apie 5 min. kitaip uogienė bus karti. Vandenį nupilti. Uogas dėti į puodą, kuriame virsite, dėti cukrų. Nuo vieno apelsino nutarkuokite žievelę. Iš abiejų išspauskite sultis ir supilkite į puodą su bruknėm. Uogienę užvirinkite. Kai užvirs sudėkite apelsino žievelę ir prieskonius, pavirkite kol uogos sukris, apie 20 min. Tuomet supilstykite į sterilizuotus stiklainiukus ir gerai užsukite. 

P.s. visų šių prieskonių galite nusipirkti vienoje pakuotėje kaip prieskonius karštam vynui.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą