Mane stebina, kaip paskutiniu metu maisto gaminimas tampa kažkokia mada, kaip kokių platėjančių ar siaurėjančių kelnių virusas apėmęs visus aplinkui. Tarkim prieš gerus 5 ar 6 metus nebuvo tokios mados kaip maisto blogai, arba tarkim kiekvienam žurnale sutinkamas kažkokių pseudo lietuviškų žvaigždžių receptas su prierašu - prieš kelis metus virtuvę naudojau tik kavai ar arbatai išsivirti. O dabar štai per porą metų taip sakant už visą gyvenimą prisigaminau ir turiu jums ką parodyti. Šitoks maisto kulto propagavimas gal ir nėra į blogą, vis gi žmonės pramoksta ne tik pusfabrikačius gamintis, tačiau iš kitos pusės viešoji erdvė prisipildo kažkokių šiukšlių kratinio, kai savo receptus ima siūlyt visi, kas tik netingi, nes dabar šitaip juk madinga. Dabar štai Lietuvoje žada atsirast kažkokia kulinarinio žanro laida, maždaug kaip pas Gordoną Ramzį ieškos geriausio virėjo. Bet ar jūs matėt kaip tas beprotis rėkia ant žmonių? Iš vienos pusės žinoma tai reitingai, iš kitos pusės, o kur primityviausias žmoniškumas, kaip galima rėkti ant žmogaus? Visiška nesąmonė neišžiūrėjau ir 5 min. Nujaučiu kažkas panašaus bus Lietuvoje tik kaip visada kelis kartus baisiau. Na, o baisiausia matyt, kad maistą pas mus ima vertinti atrodo bet kas, kas tik turi burną. Tas pats pasakytina ir apie tuos susibūrimus, kuriuose gamina maisto blogeriai, vadinamajai komisijai. Tik ar ne baisu taip nusivertinti, kai pats maisto blogeris apie maistą išmano daugiau, nei ta komisija, kuriai jis gamina. Taigi mada sumaišo tarpusavyje tuos, kam maisto gaminimas tikrai įdomi veikla, ir tuos kas tuo užsiima vien dėl to, kad tas juk madinga. Gerai bent tai, jog pasižiūrėjęs į receptą ir maisto pateikimą dar gali atskirti, ar maistas tau mada, ar gyvenimo būdas, kuris nepriklauso nuo jokių mados vėjų.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą