2011 m. rugpjūčio 15 d., pirmadienis

Bruknių uogienė su apelsinais

Su uogienėmis per daug terliotis nemėgstu. Visas sterilizavimas vakavimas visiškai nuobodu. Bet yra tokių uogų iš kurių neišsivirti uogienės žiemai tiesiog negalima. Vienos iš jų žinoma yra bruknės. Kadangi uogienėse cukraus ir taip jau ligi kelių tai retai į desertus dedu uogienės. Bet visa esmė bruknėse ir yra ta jog jos puikiai dera su mėsos patiekais. Neįsivaizduoju kokio kijevo kotleto be kepto obuolio ir jame varvančios bruknių uogienės! Ši uogienė labai aromatinga, o apelsinai suteikia uogienei gaivų prieskonį.


Reikės:

1 kg bruknių
2 nedideli apelsinai
700 g. cukraus
pora gvazdikėlių jei patinka

Paruošimas:

Uogas perplauti, užplikyti verdančiu vandeniu ir palaikyti  5 minutes. Tuomet nusunkti ir berti į puodą kuriame virsite, taip pat berti cukrų ir išspaustas apelsinų sultis. Apelsinų žievelę reikia nutarkuoti ir suberti į uogienę po kokių 15 minučių virimo. Taip pat įdėti porą gvazdikėlių. Pavirti dar 15 min. Jei virimo proceso metu iš kur nors atsiras putų jas nugriebti. Bet man neatsirado. Viso virti 30 min. Tuomet supilstyti į švarius sterilizuotus stiklainiukus ir dėti prie kitų atsargų, sukauptų žiemai.

Skanaus!

4 komentarai:

  1. Aš irgi bruknių uogienę kiekvieną rudenį verdu. Reiks pabandyti su apelsinais.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tikrai labai skanu, ir vis kitaip nei su kriaušėm ar obuoliais :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. o as pabandysiu su persikais bruknes isvirti

    AtsakytiPanaikinti
  4. Pabandykit ir papasakokit ar skaniai gavos :)

    AtsakytiPanaikinti