Turbūt nėra žmogaus nežinančio to klasikinio pyrago tešlos recepto iš stiklinės miltų, stiklinės cukraus ir 5 kiaušinių. Mano mama nemėgo ir nemėgta gaminti iki šiol, todėl visi mano ragaujami obuolių pyragai buvo būtent iš tokios tešlos. Taip pat, tai pirmasis pyragas kurį išmokau išsikepti pati. Dabar labai retai kepu obuolių pyragus pagal šį receptą, mieliau renkuos truputėli sudėtingesnius, įdomesnius, o pats skaniausias žinoma Amerikietiškas pyragas. Vis gi būna tas retas atvejis kai išsikepu tą paprastąjį pyrągą. Šiandien užtikus
gražių slyvų būtent taip ir atsitiko. :)
(25 cm skersmens forma)
Reikės:
3 kiaušinių
pusės stiklinės cukraus
pusės stiklinės miltų
pusės citrinos žievelės
10 gražių mėlynų slyvų
sviesto formai patepti
Gaminimas:
Slyvas pjauti pusiau ir išimti kauliukus. Trynius atskirti nuo baltymo. Į dubenį su tryniais berti cukrų ir išsukti iki baltumo. Tuomet įtarkuoti citrinos žievelę, berti miltus ir išmaišyti. Kiaušinio baltymus išplakti iki standžių putų ir pet tris kartus įmaišyti į trynių masę. Forma gerai ištepti sviestu ir į ja krėsti tešlą. Ant viršaus išdelioti slyvų puseles. Kepti iki 185 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kol įsmeigtas medinis pagaliukas nesivels tešla.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą