O kur Pone skrebuti buvote visą mano prieš tai buvusį gyvenimą? Net nepamenu, ką tiksliai valgydavau vaikystėje, bet kažkodėl atsitiko taip, jog niekada nebuvau ragavus tokio dalyko kaip šis skrebutis! Žinoma, buvau ne kartą mačius tokį dalyką, tik niekaip nesupratau ar kiaušinyje mirkytas batonas gali būti skanus. Bet pamačiau jį Beatos laidoje, o šiandien ant stalo kaip tik gulėjo raikytas batonas, spėjęs padžiūti. Taigi sugalvojau išmėginti šį kulinarinį šedevrą.
4 padžiūvusių baltono riekelių
1 kiaušinis
50 ml pieno
sviesto ir aliejaus kepimui
1 v. š. cukraus
1/2 a. š. cinamino
Paruošimas:
Kiaušinį įmušti į dubenį, lengvai paplakti, tuomet supilti pieną ir išplakti dar kartą. Sudėti batono riekeles, kad prisigertų plakinio. Tuo metu indelyje sumaišyti cukrų su cinamonu. Į keptuvę pilti šlakelį aliejaus, dėti gabaliuką sviesto ir sudėti išmirkytas batono riekeles. Kai apkeps versti ant kitos pusės, o apkepusią pusę apibarstyti cukraus ir cinamono mišiniu. Tuomet vėl apversti, kad kaip sakė Beata, cukrus karamelizuotusi. Ir tą patį padaryti su kita pusele, ir šitaip visas batono riekeles. Kai iškeps išdelioti lėkštėje ir skanauti su tuo ką turite- uogom, uogiene ar grietine.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą