2011 m. rugpjūčio 2 d., antradienis

Persikinis tortukas

Gerai pagalvojus, velniai griebtų tuos receptų tikslumus. Vakar reikėjo kažko labai greito ir žinoma skanaus. O žodis labai greito netilpo nei viename recepte kurį žiurėjau. Tai kept biskvitą, tai reik minkšto sviesto. Beliko palipdyt kelis receptus į vieną ir gavosi 20 minučių tortas, ne ką prastesnis už ankstesnį prie kurio sugaišau kokias 3 valandas. Gaila neįdėjau jo čia, bet paskutiniu metu užsiskaičiau Vėjo nublokšti tęsinius na ir jie vis tęsias tęsias.. tik negaliu pakęst kai liūdnai baigiasi... Na tiek to apie tortuką. Pagrindas seniai naudojamas ir labai mėgstamas iš čia ir tortuko viršus iš čia .


Reikės (24 cm apvaliai formai)

Pagrindui: 

225 g. sausainių 
130 g. sviesto 

Kremui:

500 g. gryno svorio indelio konservuotų persikų
250 ml. persikų jogurto
200 ml. plakamosios grietinėlės 
50 gr. cukraus
20 gr. želatinos

Papuošimui:

Apelsinų skonio želės 
3 persikų skiltelės

Paruošimas:

Sausainius sutrupinti blenderiu iki trupinių, sviestą ištirpinti ir supilti ant sausainių. Viską išmaišyt ir berti į torto formą. Rankomis prispausti prie torto dugno ir suformuoti pagrindą. Dėti į šaldytuvą kol bus gaminamas kremas. 
Visu pirma prieš imantis kremo išbrinkyti želatiną. Kaip tą daryti esu sekusi pasaką čia. Kremui su blenderiu sutrinti persikų puseles paliekant 3 papuošimui. Gautą tyrę pilti į dubenį, tuomet į tą patį dubenį pilti jogurtą, išmaišyti. Želatiną ištirpinti garų vonelėje, truputėli praaušinti ir pilti į dubenį su persikais ir jogurtu.  Grietinėlę išplakti su 50 g. cukraus. Atsargiai įmaišyti į persikų masę. Tuomet pilti gautą masę ant sausainių pagrindo. Pastatyti į šaldytuvą keliom valandom. Jei norit jog išdelioti papuošimui persikai nenuplauktų, juos reikia įspausti į dar ne visai sustingusį persikų sluoksni. Po to ištirpdyti želę 400 ml vandens. Atvėsinti ir užpilti ant jau sustingusio persikinio sluoksnio. Palaukti kol sustings želė ir skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą