2011 m. liepos 16 d., šeštadienis

Dvispalvis avietinis kokteilis

Karštomis vasaros dienomis nesinori gaminti nieko sunkaus, tuomet belieka plakti kokteilius, ypač kai aplink pilna įvairių šviežių uogų. Kadangi braškiniai, mėlyniniai kokteiliai jau pabodo, o visi prekystaliai nusėti miško avietėmis, aptikau labai gaivų ir skanų avietinio kokteilio receptą. 


Reikės (2 taurėms):

250 g. aviečių
200 ml. natūralaus jogurto
100 ml. pieno
4 a. š. cukraus
5 v. š.  9% riebumo grietinėlės
mėtų lapelių papuošimui

Gaminimas:

Avietes sutrinkite su cukrumi, gautą tyrę pertrinkite per sietelį, kad pašalintumėte aviečių sėklytes. Į taures dėkite po pusantro šaukšto aviečių tyrės. Tuomet suplakite jogurtą, grietinėlę pieną ir likusią aviečių tyrę. Labai plona srovele per sienelę į stiklines supilkite avietinio pieno mišinį. Puoškite mėtos šakele.

Skanaus!

Šaltinis: Darbštuolė 2011/07 liepa.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą