Karštomis vasaros dienomis nesinori gaminti nieko sunkaus, tuomet belieka plakti kokteilius, ypač kai aplink pilna įvairių šviežių uogų. Kadangi braškiniai, mėlyniniai kokteiliai jau pabodo, o visi prekystaliai nusėti miško avietėmis, aptikau labai gaivų ir skanų avietinio kokteilio receptą.
Reikės (2 taurėms):
250 g. aviečių
200 ml. natūralaus jogurto
100 ml. pieno
4 a. š. cukraus
5 v. š. 9% riebumo grietinėlės
mėtų lapelių papuošimui
Gaminimas:
Avietes sutrinkite su cukrumi, gautą tyrę pertrinkite per sietelį, kad pašalintumėte aviečių sėklytes. Į taures dėkite po pusantro šaukšto aviečių tyrės. Tuomet suplakite jogurtą, grietinėlę pieną ir likusią aviečių tyrę. Labai plona srovele per sienelę į stiklines supilkite avietinio pieno mišinį. Puoškite mėtos šakele.
Skanaus!
Šaltinis: Darbštuolė 2011/07 liepa.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą