Lengvos visomis prasmėmis, tiek kalorijų tiek gaminimo. Visuomet darausi jas prie ryžių ir vištienos. Labai gaivu ir žinoma derinys bazilikas + pomidorai nebūna neskanus. Taigi einant prie esmės.
Reikės:
5 vidutinių pomidorų
1 raudonosios paprikos
6 lapeliai šviežio baziliko
2 v. š. alyvuogių aliejaus
druskos pagal skonį
Gaminimas:
Pomidorus nublanširuoti, perpjauti skiltelėmis ir pašalinti sėklytes. Likusią ,,kietąją'' dalį supjaustyti smulkiais kubeliais. Papriką pjauti pusiau ir išvalyti sėklytes. Supjaustyti mažais kubeliais. Tuomet susmulkinti baziliko lapelius. Viską dėti į vieną indą, užpilti 2 šaukštais aliejaus ir berti druskos. Kadangi nuo blanširavimo pomidorai būna šilti, indą prieš patiekiant dedu valandėlei į šaldytuvą, kol salotos pravėsta.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą