2011 m. rugpjūčio 29 d., pirmadienis

Ryžių košė su razinom ir šafrano prieskoniu

Visiškai paprasta, tačiau labai skani ryžių košė. Šią košę galima valgyti tiek vieną kaip pusryčius, tiek patiekti kaip garnyrą prie paukštienos patiekalų. Kadangi skonis nei tai saldus nei tai sūrus gaunasi va šitaip įdomiai :)



Reikės:

125 g. ryžių (pakelis)
1 v. š. sviesto
žiubsnelio druskos
maža saujelė auksinių razinų*
keli šafrano ,,ūseliai"

*jei naudosite kaip garnyrą, galite dėti mažą saujelę, jei valgysite vieną, galite įdėti daugiau.

Gaminimas:

Ryžius išimti iš pakelio ir virti ,,palaidus'' su žiubsneliu druskos ir keliais šafrano ūseliais. Kol verda ryžiai, į keptuvę dėkite sviestą ir pakepkite razinas, kol pradės gražiai pūstis ir dar minutėlę po to. Į išvirtus ryžius berkite razinas, su visu sviestu kuriame jos kepė. Gerai išmaišykite ir patiekite.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą