2013 m. birželio 11 d., antradienis

Rabarbarų želė

Turėjau visą krūvą rabarbarų, kurie laukė braškių, bet braškės vėluoja, todėl rabarbarai nukeliavo į puodą patapti želė. 
Kaip jau matyt pastebėjot, mano tortų galerija šiuo metu liūdi. Visu pirma dėl to, kad man dabar sesija, visu antra, nes dabar vasara, todėl tortams ne pats geriausias metas, na o visu trečia, kol kas nėra ir progų. Bet, kai tik atsiras braškių, aš būtinai kepsiu pavlovą, nes mano blogui greit sueina berods 2 metai. O tai jau bus šiokia tokia proga.
Taigi, šį kartą ieškojau pagaminti ką nors gaivaus, lengvo vasariško. Todėl nusprendžiau, kad geriausiai rabarbarams bus reinkarnuotis į žėlę. Ir tai iš tiesų puikus pasirinkimas, kadangi rabarbarai rūgštūs, prie šitokios želė puikiai tinka plaktos grietinėlės kepuraitė.
Ir dar. Jėzau Marija, kaip aš džiaugiuos tuo fotoaparatu. Anksčiau, vakare darytos nuotraukos atrodydavo kaip pas voverę urve, o dabar jau šis bei tas pavyksta. 


Reikės:

600 g. gryno svorio rabarbarų
~5 v. š. cukraus
2,5 st. vandens
želatinos

Paruošimas:

Kadangi rabarbarų saldumas/rūgštumas yra individualus dalykas, todėl tikslaus kiekio cukraus būti negali. Visu pirma ką reikia pasidaryti, tai susipjaustyti rabarbarus gabaliukais, užpilti vandeniu ir virti apie 25 min. kol visiškai suminkštės. Tuomet dėti į sietelį, ir jokiais būdais nieko nespausti ir nekratyti, leisti rabarbarams savaime nuvarvėti, kitaip gausis neskaidri želė. Kuomet išvarvės skystis (apie 15 min) į jį dėti cukraus pagal skonį. Tuomet išsimatuoti, koks kiekis skysčio gavosi. Pagal tai atsimatuoti pakelį želatinos, kuri būna skirta supilti iš karto į karštą skystį, kurį norite sustingdyti. T.y šios želatinos nereikia brinkinti. Man gavosi 700 ml. skysčio. Jeigu rabarbarų skystis varvėdamas per daug atvėso, prieš pildami želatiną jį šiek tiek pakaitinkite. 
Supilkite žėlę į dubenėlius ir stingdykite apie 4 h. 

Skanaus!

4 komentarai:

  1. kas per želatina? neteko apie tokią girdėti .........

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikrai yra visuose prekybos centruose, želatina pakelyje, skirta 1l skysčio sustingdyti.

      Panaikinti