Ką gi šokoladiniai tortai, seniai matyti mano bloge, seniai eksperimentuota su papuošimais. Bet pagaliau šokoladiniai tortai vėl čia. Šį kartą klasika - Black forest. O aš jo iki šiol nebuvau gaminusi. Ir tai baisiai didelė nuodėmė, nes jis laabai skanus ir kas svarbiausia labai lengvai pagaminamas. O šiaip maniau pasibaigus sesijai labiau pasinersiu į blogo gyvenimą, bet kaip visada pasineriu tik tuomet, kai ateina įkvėpimas. Tačiau turiu naują atradimą. Dauguma blogerių saugodami savo nuotraukas ant jų deda blogo pavadinimus ar logotipą, o aš vis negalėjau susigalvoti savojo. Ir nors ne visos mano nuotraukos gražios, kai kuriomis tikrai didžiuojuosi. Todėl pagaliau sugalvojau kaip ,,pažymėti'' savo nuotraukas.
Ir dar. Torto šokoladinį sluoksnį dariau pagal save, nes turiu savo mėgstamą šokoladinį pertepimą.
Reikės (16 cm skersmens forma):
Biskvitas:
2 kiaušiniai
75 g. cukraus
80 g. miltų
0,75 a. š. kepimo miltelių
1 v. š. kakavos
Vyšnios:
150 g. vyšnių be kauliukų
1,5 v. š. cukraus
2 v. š. brendžio
Grietinėlė:
200 g. riebios grietinėlės
1 v. š. cukraus
citrinos rūgšties keli grūdeliai
Šokoladinis kremas:
50 g. šokolado
100 ml. riebios grietinėlės
1 v. š. cukraus
Paruošimas:
Biskvitui kiaušinius su cukrumi plakti iki purumo apie 10 min. Miltus, kakavą ir kepimo miltelius sumaišyti tarpusavyje ir įsijoti į kiaušinių plakinį, viską atsargiai išmaišyti. Tešlą krėsti į formą ir kepti iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
Vyšnios:
Į vyšnias sudėti cukrų ir alkoholį, išmaišyti bei palikti kelioms h. Greitasis variantas - vyšnias sumaišyti su cukrumi pakaitinti apie 5 min, nuimti nuo ugnies ir supilti alkoholį. Paruošus bet kuriuo iš šių būdų skysti nupilti sulaistymui, vyšnias taip pat šiek tiek nusausinti, kad nevarvėtų.
Grietinėlė:
Supilti į grietinėlę cukrų bei citrinų rūgštį ir išplakti iki standumo.
Šokoladinis kremas:
Dėti šaukštą cukraus į keptuvę ir palaukti kol šis išsilydys ir paruduos. Supilti grietinėlę ir dar šiek tiek pakaitinti, kad ištirptų karamelė. Prieš tai būtį susismulkinus šokoladą atskirame inde. Ant šokolado supilti karštą grietinėlę ir viską išmaišyti, gausis blizgus šokoladinis ganašas, kuris pastovėjęs 5 min sutvirtės.
Surinkimas:
Biskvitą pjauti į 3 dalis. Pirmąjį sulaistyti sirupu, tepti 1/3 grietinėlės, dėti pusę vyšnių. Dėti sekantį biskvitą, sutepti 2/3 šokoladinio ganašo, palaukti ~1 min. Ant viršaus tepti 1/3 grietinėlės, sudėti likusias vyšnias. Dėti paskutinį biskvitą. Torto šonus išlyginti su likusia 1/3 grietinėlės. Torto viršų aptepti šokoladiniu ganašu.
Man toks surinkimas puikiai tiko, kadangi visą tortą apdengiau šokolado skraiste, kuri puikiai prilipo prie grietininių šonų, bei puikiai susiliejo su šokoladiniu viršumi.
Skanaus!
Šaltinis: čia
Eina sau kaip gražiai! Nemokėčiau taip aplieti viršaus su šokoladu :)
AtsakytiPanaikintiAčiū Gintare! Viskas labai paprasta, šokoladu apliejau kepimo popieriaus juostą, viską išlyginau, palaukiau kol pradės stingt ir apsukau aplink tortą, o kadangi palikau labai aukštus šonus, juos klostėm sulenkiau į torto vidų. :)
Panaikintiatrodo tobulai!
AtsakytiPanaikintiIr labai skanus ;))
PanaikintiNerealiai gražiai atrodo :) Net nebūtų šovę į galvą taip šokoladą panaudoti (t. y. iš jo padaryti juostelę tortukui apjuosti). Super!
AtsakytiPanaikintiAčiū. Man dažniausiai taip pat spontaniškai kyla kažkokia idėja, jau puošimo metu :)
Panaikintilabai grazi apdaila! vienas originaliausiu matytu tortu, super!
AtsakytiPanaikintiDėkoju už pagyrimus :)
PanaikintiPapuošimas-labai labai:))
AtsakytiPanaikintiIr aš negaliu tylėti :) Tikrai puiki idėja papuošimui, dešimt balų!
AtsakytiPanaikintiNespėju dėkot, ačiū labai už visus gražius žodžius! ;))
AtsakytiPanaikintiPyragas tikrai vertas pagyrimų :)
AtsakytiPanaikintiAčiū! :)
PanaikintiNerealu!!! :))
AtsakytiPanaikinti;))
PanaikintiTa spontaniška papuošimo idėja tikrai originaliai atrodo ;) Super!
AtsakytiPanaikintiAčiū Julija! :)
PanaikintiOho tikrai labai gražu ir originalu, niekur nemačiau tokio grožio :) šaunuolė :)
AtsakytiPanaikintiDėkoju Reda, džiaugiuos, kad patiko :)
PanaikintiIr aš atėjau pagirti papuošimo. Žavingas :) o ir tortas laukia savo eilės.
AtsakytiPanaikintiAčiū! nesitikėjau tiek pagyrimų ;))
PanaikintiPUIKIAI IR LABAI PROFESIONALIAI!!!Padaro ispudi , saunuole.:)) Kaip zmogaus nepagirti uz toki grozi.
AtsakytiPanaikintiAčiū! Jau aptingau vasarą kažką kept, bet po tokių pagyrimų, matyt greitu metu reiks vėl grįžt į virtuvę ;)
PanaikintiNuostabu, tikrai gražiai atrodo ir tikiu, kad skanu :)
AtsakytiPanaikintiBe abejonės skanu, ačiū Gintare :)
PanaikintiNuotraukos tikrai gražios, tik trūksta pjūvio nuotraukų ;)
AtsakytiPanaikintiNa taip, pjūvio nuotraukų pas mane visada trūksta, bet man torto pjūvis jau savotiškas torto išdarkymas, todėl retai juos dedu :))
PanaikintiSveika, Živile,
AtsakytiPanaikintiTortas atrodo įspūdingai! Norisi pasiskolinti šokoladinių "marškinių" idėją :) Noriu pasitikslinti. Išlydžius šokoladą, užtepam ant kepimo popiriaus, vėsinam, vyniojam aplink tortą.. o po apvyniojimo ant torto popirius lengvai nusiims? Labai ačiū už atsakymą. Gražios dienos! :)
Ačiū Toma. Taip šokoladą išlydom, tepam ant kepimo popieriaus ir laukiam momento, kai bus sustingęs tiek, kad lankstysis bet kartu ir laisvai nusiims nuo popieriaus. Jeigu šis pakankamai sustingęs, tai popierius nusilups lengvai.
Panaikinti