2013 m. birželio 13 d., ketvirtadienis

Ledai su Oreo

Taigi, kiekvienam smaguriui yra privaloma turėti tokį dalyką kaip ledų gaminimo aparatas. Todėl šią vasarą ištaisiau šitą baisią klaidą ir jį įsigijau. Dar nusipirkau grybų džiovinimo aparatą, todėl vasaros pabaigoje laukite ekspedicijos į mišką rezultatų. 
Kadangi parduotuvėje užmačius ledų su Oreo visuomet juos pirkdavau, todėl visai nekeista, kad pirmuosius savo ledus taip pat gaminau su Oreo. Nors labai pergyvenau, kad velnias man čia išeis, o ne ledai, bet gavos tikrų tikriausi ledai.
Gal tik recepte man buvo per daug cukraus. Nors žmonės sako cukraus nebūna per daug, bet kartais būna. Ir dar, dabar ledų iš manęs laukit gan dažnai, tam net įkuriu specialų blogo skyrių ,,Ledai''.

Reikės:

1 stiklinė pieno
2/3 st. cukraus*
žiupsnelis druskos
1 1/2 st. riebios grietinėlės
5 tryniai
1 vanilės ankštis
Oreo sausainių, 16

*kitą kartą dėsiu maksimum 1/2 st.
*st.-236 ml
Paruošimas:

Visu pirma pagal savo ledų aparato instrukciją užsišaldykite kibirėlį. Taip pat indą, kuriame laikysite ledus šaldiklyje. Tuomet pieną su išskobta vanilės ankštim, druska ir cukrum kaitinti kol pradės kilt garai. Plona srovele karštą pieną pilkite ant išmaišytų kiaušinio trynių, intensyviai nuolat maišant, kad nesigautų kiaušinienė. Kai supilsite visą pieną, masę pilkite atgal į prikaistuvį ir ant nedidelės ugnies nuolat maišykite, kol masė sutirštės. Tuomet į kitą dubenį supilkite grietinėlę, ant jos statykite sietelį ir per jį, tiesiai į grietinėlę nukoškite kiaušinių masę. Viską išmaišykite ir atvėsinkite kambario temperatūroje, o vėliau šaldytuve. Geriausia per nakt. 
Tuomet jau pagal ledų gaminimo aparato instrukciją supilkite ledų masę į aparatą ir sukite apie 30 min. Tuomet sudėkite Oreo sausainukus (aš kremą išskobiau ir dėjau tik sausainius), išmaišykite ir dėkite į indą, kuriame šaldysite ledus šaldiklyje.

Skanaus!

Šaltinis: čia

2 komentarai: