Nors vis sakau, kad dabar jau tikrai rašysiu dažniau į blogą, bet vis kažkur imu ir dingstu. Galbūt dėl tos menkos priežasties, kuri vadinasi - egzaminai, praktika, baigiamieji egzaminai. O, čia jau visos trys priežastys. Jei ir atsiranda laiko kada ką skanaus iškepti, tai neatsiranda nei nufotografuot nei aprašyt. Arba aš šiaip tinginiauju. Taigi šį kartą nusprendžiau atidaryti gegužės sezoną ir parašyti pirmą įrašą šį mėnesį. Matyt tą paskatino gan įdomi teisės teorijos tema apie induistinės teisės tradiciją, kurioje sakoma, kad kiekvienas žmogus gimsta skirtingoje kastose, ir pereiti į kitą negali, tai įmanoma nebent po mirties reinkarnacijos būdu. Ir tuomet jei buvai geras patenki į aukštesniąją kastą, jei buvai labai blogas - tampi gyvuliu. O štai labai geri gyvuliai gali po mirties tapti žmonėmis. Taip, kad visai ne juokai tinginiaut ir nieko nedėt į blogą. Šį kartą nusižiūrėtas keksas, kuris skambėjo labai skaniai - plaktos grietinėlės keksas, o paskui labai skaniai kvepėjo ir valgėsi. Aš dar truputėli įdėjau vyšnaičių dėl skonio.
Reikės:
225 g. miltų
2 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
350 g. riebios grietinėlės
4 kiaušinių
pusės vanilės ankšties arba 1 a.š. vanilinio cukraus
170 g. cukraus
225 g. miltų
2 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
350 g. riebios grietinėlės
4 kiaušinių
pusės vanilės ankšties arba 1 a.š. vanilinio cukraus
170 g. cukraus
vyšnaičių pagal kepamų keksiukų kiekį
Paruošimas:
Kiaušinius su cukrumi suplakti viename inde, grietinėlę suplakti kitame inde, miltus druską ir kepimo miltelius sumaišyti tarpusavyje dar kitame inde. Į suplaktus kiaušinius sudėti grietinėlę ir išplakti, tuomet sudėti vanilę, suberti miltų mišinį ir dar kartą išplakti. Tuomet galima kepti arba viena didelį keksą, arba daug mažų keksiukų priklausomi nuo noro. Taigi ištepkite kepimo formą riebalais, arba jei turite silikoninę netepkite, arba sudėliokite tešlą į keksiukų krepšelius ir susmaigstykite po vieną vyšnią. Žodžiu fantazijos ir turimų kepimo indų reikalas. Jei kepsite vieną didelį keksą užtruks apie 35 min. jei mažus keksiukus - apie 15 - 20 min. Kepti reikia 190 laipsnių temperatūroje.
Skanaus!
Šaltinis: čia
Paruošimas:
Kiaušinius su cukrumi suplakti viename inde, grietinėlę suplakti kitame inde, miltus druską ir kepimo miltelius sumaišyti tarpusavyje dar kitame inde. Į suplaktus kiaušinius sudėti grietinėlę ir išplakti, tuomet sudėti vanilę, suberti miltų mišinį ir dar kartą išplakti. Tuomet galima kepti arba viena didelį keksą, arba daug mažų keksiukų priklausomi nuo noro. Taigi ištepkite kepimo formą riebalais, arba jei turite silikoninę netepkite, arba sudėliokite tešlą į keksiukų krepšelius ir susmaigstykite po vieną vyšnią. Žodžiu fantazijos ir turimų kepimo indų reikalas. Jei kepsite vieną didelį keksą užtruks apie 35 min. jei mažus keksiukus - apie 15 - 20 min. Kepti reikia 190 laipsnių temperatūroje.
Skanaus!
Šaltinis: čia
Šaunūs keksiukai! ;)
AtsakytiPanaikintiSuviliojo tavo nuotraukos ;))
AtsakytiPanaikintio grietinėlę iki kokio standumo plakti? :)
AtsakytiPanaikintiIki tokio, kad dar būtų ne visiškai standi bet formą jau šiek tiek laikytų :)
AtsakytiPanaikintiačiū :) bandysiu :)
AtsakytiPanaikinti