2012 m. rugsėjo 29 d., šeštadienis

Šokoladiniai tiramisu putėsiai

Būna dienų kai konditerinis švirkštas tiesiog neklauso. Norėjau gražių šokoladinių putėsių, bet išėjo kaip išėjo, skonis tikrai nenukentėjo. O iš tiesų kelias dienas rinkaus tarp apelsinų kremo ir šių putėsių, tačiau apelsinų kreme buvo naudojami niekaip neapdoroti kiaušiniai, o aš tokių bijau. Ir dar šis tas. Jau maniau jog šiandienos įrašui neturiu įkvėpimo kol atsiminiau tą apelsinų kremo receptą. Žinot ko labai nemėgstu. Kai randu įdomų receptą knygoj ir jis būna visiškai neaiškus, ir čia ne blogas, čia negali parašyti ir paklausti ką gi turėjai omeny, čia knyga kuri nieko nepasakys todėl belieka sukti galvą. Tarkim ką reiškia pasakymas 2/3 pakelio želatinos? Kad tų pakelių yra visokių, čia juk ne matavimo vienetas. Jau nekalbu apie visą likusį receptą kur nesuprasi ką su ta želatina daryt ir su kuo ją maišyt. Todėl pasirinkau šį receptą iš blogo kuriame visada viskas aišku. Beje jis iš labai puikaus tinklaraščio, kuriame radau ir šokoladines monetas. 


Reikės:

80 g. juodojo šokolado (naudojau 70%)
2 v. š. juodos kavos
1 v. š. sviesto
2 v. š. desertinio vyno
2 kiaušinių tryniai
4 v. š. cukraus
2 v. š. maskarponės
200 ml grietinėlės

Paruošimas:

Šokoladą, kavą ir sviestą ištirpinti garų vonelėje ir atidėti į šalį. Garų vonelėje plakti trynius, cukrų ir vyną kol masė pabals, taps puri ir ištirps cukrus. Plakti reikia netinginiaujant jei nenorite kiaušinienės. Į trynių masę sudėti maskarponę ir šokolado masę. Viską išmaišyti ir atvėsinti iki kambario temperatūros. Tuomet gerai išplakti grietinėlę ir per kelis kartus lengvais ir ne greitais judesiais įmaišyti ją į jau paruoštą atvėsintą masę. Jei masė vis dar šiek tiek per skysta, kad ją dėti į konditerinį maišelį pašaldykite ją apie 30 min šaldytuve ir tuomet serviruokite į taures, o jei jums nereikia jokių konditerinių švirkštų tiesiog sukrėskite masę į desertines taures ir pašaldykite putėsius apie 2,5-3 h šaldytuve. Prieš patiekiant galite apibarstyti kakava.

Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą