2012 m. rugsėjo 1 d., šeštadienis

Keksiukai ,,Red velvet"

Nusižiūrėjau tortą Red velvet dar tuomet kai per blogus nebuvo prasisiautęs jo virusas, tačiau mane visuomet stabdė tie raudoni dažai bei neskaniai skambantis jo pertepimas. Iš tiesų Red velvet visada labiau atrodė tinkamas valgyti akimis. Bet į lietuviškus blogus plūstelėjo neblogų idėjų raudonus dažus pakeisti...burokėliais. Prisipažinsiu pradžioje labai abejojau ir galvojau kaip gi čia užmušti tą burokėlį. Todėl įbėriau vanilinio cukraus ir cinamono. Ir pasirodo jokio burokėlio skonio nesujaučia nė kiek! O keksiukai tokie žaviai raudono atspalvio. Apskritai man labai patinka tas žodžių junginys Red velvet, skamba panašiai kaip ši daina.

Skaičiau jog geriausia tokiu atveju naudoti pagyvenusį buroką, kuris jau neturi tokio aštraus skonio. Nors Red velvet turi būti su baltu glaistu, aš labai nemėgstu glaistytų keksiukų, todėl palikau juos tiesiog raudonuoti :)
Reikės: 1 1/3 stiklinės miltų
3 nubraukti šaukštai kakavos miltelių
1/4 a. š. sodos
žiupsnelis druskos
1/2 a. š. kepimo miltelių
4 v. š. minkšto sviesto
1 stiklinė cukraus
2 kiaušiniai
3/4 stiklinės grietinėlės
1 a. š. vanilinio cukraus
1/2 a. š. cinamono
pusė didelio burokėlio
Paruošimas: Pradžioje buroką reikia išsivirti, nulupti ir pusę buroko supjausčius sumesti į blenderį, jei blenderis nenori iš buroko sumalti vientisos tyrės įmuškite vieną kiaušinį, tuomet masė taps vientisa piure. Minkštą sviestą suplakti su cukrumi, įmušti likusį kiaušinį, dar kartą išplakti, įmaišyti burokėlių masę. Tuomet viskas nusidažys labai gražiai ružavai. Beje kai buvau maža labai nemėgau ružavos spalvos, o man mama apvilko ružavą suknelę ir vis kartojo kokia graži suknelė - ružava. Paskui nuvažiavom į svečius ir aš pamačiau juodą juodą katiną ir sakau - koks gražus katinas, ružavas. Tai tiek apie ta ružavumą. Tuomet į masę pilam grietinėlę, įmaišom kakavą, miltus, sodą, kepimo miltelius, druską, cinamoną ir kuomet gausis vienalytė masė supilam po kelis šaukštus masės į keksiukų formeles. Kepam apie 15 min iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Skanaus!
Šaltinis: čia 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą