2012 m. sausio 6 d., penktadienis

Keptos dorados

Šis patiekalas šį kartą gamintas ne mano pačios, žuvį pas mus namie dažniausiai gamina mama. Kadangi jai šį kartą labai skaniai ir gražiai pavyko pagaminti, o taip nutinka ne kasdien tai ji vis fotografavo ir sakė įdėk įdėk mano žuvį, o draugas padėjo fotografuot skardą su žuvimi padėdamas tai į vieną vietą tai į kitą, stengdamasis išgauti fotogenišką vaizdą.  Taigi prieš du jau niekaip neatsilaikysi, tad tenka pasidalinti su jumis šiuo receptu, kuris tikrai labai vykęs ir skanus. Vėliau išsiaiškinau, jog ji surado šį receptą pirmoje nuorodoje internete, kuris pasirodo buvo iš Beatos




Reikės:

4 doradų
80 g. sviesto
druskos
žiubsnelis juodųjų pipirų
saujos petražolių
4 šakelės šviežių čiobrelių
4 riekelės citrinos
4 skiltelės česnako

Doradas išdarinėkite, vienoje pusėje padarykite tris įpjovas. Žuvis pasūdykite. Į žuvų vidų sudėkite petražolių ir čiobrelių šakeles. Minskštą sviestą sumaišykite su įspaustu česnaku, įberkite žiubsnelį pipirų, šiek tiek smulkintų petražolių. Į žuvies įpjovas patalpinkite sviesto mišinį, kiek liks sudėkite į žuvų vidų. Į kepimo skardą  įpilkite šiek tiek vandens, sudėkite žuvis. Ant viršaus išdeliokite po citrinos riekelę. Kepkite apie 50 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Skanaus!

.  

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą