2011 m. gruodžio 27 d., antradienis

Salotos su vištiena

Aš manau pas daugelį iš mūsų po Kalėdų šaldytuve galima rasti keptos vištienos, ant stalo padėtą vynuogių kekę, po pyragų kepimo likusių graikinių riešutų. Šiuo atveju pats geriausias būdas juos panaudoti tai šios salotos su vištiena. Jos be galo gardžios, lengvos ir pilnos įvarių skonių.  Tai bene vienintelis patiekalas kuriame man taip puikiai dera salierai. Viskas dėl to, jog aš tiesą sakant beveik neturiu nemėgstamų produktų, bet salierai yra tas vienas vienintelis maisto produktas kurio aš tikrai labai nemėgstu.



Reikės:

keptos vištienos be odos
100 g. laukinių ir plikytų ryžių mišinio
saujos vyšninių pomidorų
saujos vynuogių
2 sarielo stiebų
saujelės graikinių riešutų
1 v.š. baltojo vyno acto
2 v.š. citrinos sulčių
žiubsnelis cukraus
4 v.š. alyvuogių aliejaus
druskos pagal skonį

Paruošimas:

Ryžius išvirti, tačiau nepervirti, išvirus perpilti šaltu vandeniu ir gerai nuvarvinti. Vištieną susmulkinti kubeliais, pomidorus ir vynuoges perpjauti pusiau, salierą supjaustyti plonomis riekelėmis, suberti riešutus. Viską išmaišyti. Užpilui sumaišyti actą, aliejų, druską, cukrų ir užpilti salotas. Viską dar kartą išmaišyti ir patiekti.

Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą