2011 m. rugsėjo 8 d., ketvirtadienis

Pieniška kava. Arba kai laiko lieka tik kavai

Visą vasarą buvau šventai įsitikinus, kad 4 kurse tai jau tikrai nereikės mokytis (garbės žodis). Nė velnio, reikia, dar ir kaip reikia...Ir štai prieš savaitę dar bimbinėdavau, šį bei tą nuveikdavau, o dabar skaitau tarptautinę teisę ir skaičiuojų kiek čia dar liko tų puslapių. Ir mano maisto gamyboje šiuo metu gilokas sąstingtis, kas visiškai nebuvo būdinga vasarą, gerai, jog artėja savaitgalis- reabilitacija, planuojamas gimtadienio tortas, ir visa virtuvė šokolade. Na, o kolkas lieka kas lieka, puodelis kavos, nieko ypatingo, bet labai gardu!



Gaminimas labai paprastas, užsiplikom kavą kaip įprastai, galim truputėli pasaldinti, tačiau nepripilam iki viršaus, paliekam vietos pienui. Tuo tarpu pieną, ne mažiau nei 3,5% riebumo pakaitiname ant viryklės maždaug iki 70-80 laipsnių ir greitai plakame šluotele, kol susidaro pieno putos. Tuomet pilame pieną į puodelį ir apiberiame putas šaukšteliu rudojo cukraus.


Skanaus!

2 komentarai:

  1. mmm, kaip artima pasirode, kad jau ir praejes tas laikas su tarptautines ir kitu teisiu siaubu/ net ir noreciau, kad tai sugriztu.. nebijoj, prasuoliuos sie mokslo metai akimirksniu ir jau laikysi savo diploma rankose be jokiu vargu!
    ar galiu paklaust ka mokais? jei neklystu mru, ane?:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. joo, mru teise, paskutinis kursas... oj po 3 metu jau atrodo prailgs tie ketvirti.. ;D

    AtsakytiPanaikinti