2011 m. birželio 25 d., šeštadienis

Figų džemas

Kaip ir žadėjau  figų džemas paruoštas. Tenka prisipažinti šviežių figų skonis man neprilygsta figų džemui, kuris būna lipnus ir traškus nuo figose esančių sėklyčių. Be to jis puikiai dera su tirštu natūralaus skonio jogurtu, ir žinoma savaime linkęs apsaldintį širdį.



Taigi figų džemui mums reikės:

1 kg šviežių figų
0,5 kg cukraus
1 citrinos sulčių ir žievelės
2 nubraukti a.š cinamono

Paruošimas:

Figas švariai nuplauname ir nulupame žalią odelę, vaisius supjaustome didesniais griežinėliais, beriame į indą, ant figų pilame cukrų, įtarkuojame citrinos žievelę, išspaudžiame sultis ir įberiame cinamoną. Viską išmaišome, uždengiame ir paliekame per naktį pastovėti. 
Kitą dieną beriame indo turinį į keptuvę, užkaitę ją ant labai nedidelės ugnies, maišydami palaukiame kol ištirps cukrus ir pilame būsimą džemą į puodą, kuriame jį virsime. Virti reikia ant nedidelės ugnies, nuolat pamaišant. Ilgainiui masė pradės tamsėti ir darytis vis labiau klampesnė. Originaliame recepte rašoma, kad virti reikėtų 45 min. arba tol kol džemas taps tirštas ir lipnus. Aš viriau apie valandą, taigi reikia stebėti. Prieš baigiant virti galima šakute ar kitu įrankiu susmulkinti didesnius figų gabaliukus. Išvirusį džemą šiek tiek ataušiname ir supilame į pasterilizuotus stiklainiukus. Taip paruoštą džemą galima laikyti iki 3 mėn.

Skanaus! 


Šaltinis: iš čia

2 komentarai:

  1. Skanus dalykas tas džemas, pirktinio dažnai turiu. Tik man smarkiai gaila būtų figas naudot pačios gaminamai uogienei, juolab, kad jų ne marios toj Lietuvoj - geriau žalias vieną po kitos, vieną po kitos suskanaut :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Na taip, mano mėgstami vaisiai ir uogos tap pat retai nukeliauja iki uogienių ir džemų, o ir figų kaina Lietuvoj nelabai tinkama džemų virimui. Tačiau man šviežių figų skonis per keistas, todėl reikėjo jas gelbėti :) Taip sakant užkonservavau ateities kepiniams ;D

    AtsakytiPanaikinti