Pirmasis pasisveikinimas bloge ir pirmasis receptas :) Kadangi jau ilgai stebiu kitus maisto blogus, be to nuo mažens mėgstamiausias mano žaidimas buvo žaisti su samčiais, nusprendžiau jog laikas pradėti rašyti blogą pačiai. Na atrodo sunkiausia būna pradėti, todėl eikime prie recepto, o vėliau kaip nors viskas savaime. ;D
Nors vasara jau įsibegėjo, tačiau pirmasis receptas bus ne visai vasariškas, tačiau puikiai tinkantis išnaudoti bruknių uogienės atsargas :)
p.s tikiuos greit nuotraukų kokybė pagerės :)
p.s tikiuos greit nuotraukų kokybė pagerės :)
Taigi duonos desertui (2 porcijoms) mums reikės:
50 g. juodos padžiuvusios duonos (geriausiai tinka ryškaus skonio pvz. ,,Ajerų'')
1 v. š. sviesto kepimui
6 a. š. bruknių uogienės
3 a. š. cukraus
3 konservuotų ar šviežių persikų skiltelės
100 ml plakamosios grietinėlės
Paruošimas :
Pradžioje susismulkiname duoną iki trupinių. Patogiausia tai daryti blenderiu, tačiau jei neturite galite susitrupinti tiesiog rankomis, svarbiausia jog trupiniai būtų tikrai smulkūs. Tuomet į įkaitusią keptuvę dedame šaukštą sviesto, beriame duonos trupinius ir cukrų, viską gerai apskrudiname, duonos trupinukai turi būti birūs.
Išimame apkepusius duonos trupinius į lėkštę ir leidžiame jiems atvėsti. Atvėsę duonos trupiniai būna traškūs.
Kol duona aušta susipjaustome kubeliais persikus, susiplakame grietinėlę su šaukšteliu cukraus.
Pasiruošiame indelius kuriuose sluoksniuosime desertą. Į dugną beriame duonos trupinius palikdami šiek tiek deserto apibarstymui, ant duonos trupinių į kiekvieną indelį dedame po tris šaukštelius bruknių uogienės, ant viršaus beriame persikų kubelius, bei viska papuošiame plakta grietinėle ir apibarstome likusiais duonos trupiniais, galite papuošti persikų skiltelėmis.
Valgome nieko nelaukdami, kadangi į duonos trupinukus greit įsigeria bruknių uogienė ir jie praranda traškumą.
Skanaus!
Šaltinis: Kažkada kažkur ragauta
50 g. juodos padžiuvusios duonos (geriausiai tinka ryškaus skonio pvz. ,,Ajerų'')
1 v. š. sviesto kepimui
6 a. š. bruknių uogienės
3 a. š. cukraus
3 konservuotų ar šviežių persikų skiltelės
100 ml plakamosios grietinėlės
Paruošimas :
Pradžioje susismulkiname duoną iki trupinių. Patogiausia tai daryti blenderiu, tačiau jei neturite galite susitrupinti tiesiog rankomis, svarbiausia jog trupiniai būtų tikrai smulkūs. Tuomet į įkaitusią keptuvę dedame šaukštą sviesto, beriame duonos trupinius ir cukrų, viską gerai apskrudiname, duonos trupinukai turi būti birūs.
Išimame apkepusius duonos trupinius į lėkštę ir leidžiame jiems atvėsti. Atvėsę duonos trupiniai būna traškūs.
Kol duona aušta susipjaustome kubeliais persikus, susiplakame grietinėlę su šaukšteliu cukraus.
Pasiruošiame indelius kuriuose sluoksniuosime desertą. Į dugną beriame duonos trupinius palikdami šiek tiek deserto apibarstymui, ant duonos trupinių į kiekvieną indelį dedame po tris šaukštelius bruknių uogienės, ant viršaus beriame persikų kubelius, bei viska papuošiame plakta grietinėle ir apibarstome likusiais duonos trupiniais, galite papuošti persikų skiltelėmis.
Valgome nieko nelaukdami, kadangi į duonos trupinukus greit įsigeria bruknių uogienė ir jie praranda traškumą.
Skanaus!
Šaltinis: Kažkada kažkur ragauta
Sveika prisijungus :) linkėjimai :)
AtsakytiPanaikintiSveikinimai pradedantiesiems :) Šaunu, kad dar vienas žmogus mus džiugins savo skanumynais :)
AtsakytiPanaikintiAčiū už sveikinimus, pasistengsiu pateikti skanių receptų :)
AtsakytiPanaikintiSveikinam su pirmuoju įrašu ir linkim jų daug ir skanių ;)
AtsakytiPanaikintidėkoju :)
AtsakytiPanaikinti