Man atrodo greitu metu žada plisti sunkiai išgydomas virusas, kuriuo panašu užsikrėčiau ir aš. Tai šis Napoleono receptas, kurio nepagaminti tiesiog neįmanoma. Dėl dviejų labai paprastų priežasčių tai laiko sąnaudų ir skonio santykio. Jis tiesiog neapsakomai skanus. Aš gaminau su rūgščios bruknių ir apelsinų uogienės pertepimu ir tas skonis tapo visiškai nepakartojamas. Todėl dar kepsiu ir kepsiu ir tikrai ne kartą.
Taip pat man labai patiko ir išvaizda, tiems kartams kai apvalūs tortai ims nusibosti, toks vyniotinio formos Napoleonas bus puiki išeitis.
Kalbant dėl tikrojo Napoleono su pieno, miltų ir sviesto kremu. Tas kremas mane gąsdina, nes dar nesu sutikusi tokio plikyto kremo, kuris man būtų buvęs skanus, todėl aš jį kepti labai vengiu. Ne gana to prisiskaičiau, jog toks plikytas kremas primena manų košę, o manų košių aš nemėgstu, ypač tortuose. Todėl, nors sakoma, kad kremas su kondensuotu pienu nėra tradicinis, jau geriau skanu, negu tradiciška.
Reikės:
500 g. sluoksniuotos tešlos
200 g. sviesto
skardinės kondensuoto pieno
rūgščios uogienės
Paruošimas:
Trapios tešlos juostas supjaustyti 1 cm pločio juostelėmis išilgai, sudėlioti ant kepimo popieriaus ir kepti kol paruduos iki 185 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Kai iškeps visiškai atvėsinti.
Kremui kambario temperatūros (bet nebūtinai) sviestą išplakti iki purumo ir per kelis kartus nuolat plakant supilti kondensuotą pieną, gerai išplakti iki vientisos, purios masės.
Ant maistinės plėvelės tepti šaukštą kremo toje vietoje kur bus jūsų vyniotinio pagrindas. Tuomet toje vietoje dėti apie 5 juosteles, bei dar 3 juosteles perpjauti per pusę ir ,,dadurti'' jas iš galo, t.y. prailginti vyniotini dėliojant 5 pilno ilgio juosteles ir 5 perpjautas per pusę. Ant išdėliotų juostelių tepti dalį kremo stengiantis, kad jo pakliūtų ir į tarpus. Taip dėlioti visas juosteles. Priešpaskutinį sluoksnį vietoj kremo aptepti uogiene, tuomet sudėlioti juosteles ant viršaus ir užbaigti vyniotinį aptepant jį likusiu kremu. Šitaip dėliojant jums turi gautis 4 sluoksnių vyniotinis, o likusias juosteles atidėkite trupiniams tortui papuošti. Visą vyniotinį iš karto apsukite maistine plėvele. Šiuo momentu galite palyginti jo formą, suapvalinti ar kitaip kaip jums patinka. Tuomet vyniotinį dėkite į šaldytuvą bent parai. Prieš patiekiant apvoliokite jį trupiniais.
Nors beveik niekada nededu pjūvių, šį kartą, kad susidarytumėte įspūdį, kaip viską reikia sudėlioti, pjūvį įdedu.
Skanaus!
Šaltinis: čia
500 g. sluoksniuotos tešlos
200 g. sviesto
skardinės kondensuoto pieno
rūgščios uogienės
Paruošimas:
Trapios tešlos juostas supjaustyti 1 cm pločio juostelėmis išilgai, sudėlioti ant kepimo popieriaus ir kepti kol paruduos iki 185 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Kai iškeps visiškai atvėsinti.
Kremui kambario temperatūros (bet nebūtinai) sviestą išplakti iki purumo ir per kelis kartus nuolat plakant supilti kondensuotą pieną, gerai išplakti iki vientisos, purios masės.
Ant maistinės plėvelės tepti šaukštą kremo toje vietoje kur bus jūsų vyniotinio pagrindas. Tuomet toje vietoje dėti apie 5 juosteles, bei dar 3 juosteles perpjauti per pusę ir ,,dadurti'' jas iš galo, t.y. prailginti vyniotini dėliojant 5 pilno ilgio juosteles ir 5 perpjautas per pusę. Ant išdėliotų juostelių tepti dalį kremo stengiantis, kad jo pakliūtų ir į tarpus. Taip dėlioti visas juosteles. Priešpaskutinį sluoksnį vietoj kremo aptepti uogiene, tuomet sudėlioti juosteles ant viršaus ir užbaigti vyniotinį aptepant jį likusiu kremu. Šitaip dėliojant jums turi gautis 4 sluoksnių vyniotinis, o likusias juosteles atidėkite trupiniams tortui papuošti. Visą vyniotinį iš karto apsukite maistine plėvele. Šiuo momentu galite palyginti jo formą, suapvalinti ar kitaip kaip jums patinka. Tuomet vyniotinį dėkite į šaldytuvą bent parai. Prieš patiekiant apvoliokite jį trupiniais.
Nors beveik niekada nededu pjūvių, šį kartą, kad susidarytumėte įspūdį, kaip viską reikia sudėlioti, pjūvį įdedu.
Skanaus!
Šaltinis: čia