Iš tiesų labai sunku rašyti šį įrašą, nes mažasis Čirškutis šiandien labai nori ant rankų ir labai nenori ant monitoriaus.
Bet vis gi. Ieškojau išsikepti ką nors kalėdiško. Tradiciškai Kalėdos kvepia cinamonu, gvazdikėliais ir pan. Dar Kalėdoms galima dovanoti pačių pagamintus saldumynus, kurie yra tvirti ir lengvai supakuojami, transportuojami ir dovanojami. O svarbiausia lengvai suvalgomi. Visą tai pasiekti iš ties sunku, tačiau įmanoma. Jeigu norite padovanoti kažką savo draugams ar artimiesiems, bet tingit terliotis su forminiais sausainukais ar glaistytais keksiukais, matyt šis saldumynas kaip tik jums. Užtenka supjaustyti kvadračiukais, o jei norit labai pakalėdot, galit išspausti kąsnelius ir su norimomis formelėmis. Tuomet gautus tokie forminiai besmegeniai ar eglutės ar kitokie kalėdiniai veikėjai.
Kvadratas nėra labai gerai žinomas kalėdinis veikėjas, bet aš jum tenorėjau mestelt idėją, jog visus sluoksnius sudėjus šiek tiek ploniau gautus puikūs netradiciniai sausainiai.
Reikės:
Tešla:
1 1/2 st. miltų
50 g. cukraus
125 g. šalto sviesto
2 v. š. vandens
Karamelė:
125 g. sviesto
50 g. cukraus
200 g. kondensuoto pieno
2 v. š. medaus arba auksaspalvio sirupo
1 nubrauktas a. š. smulkios druskos
Glaistui:
200 g. šokolado
Paruošimas:
Miltus, cukrų ir sviestą supjaustytą kubeliais sudėti į dubenį bei viską ištrinti tarp pirštų iki trupinių. Supilti 2 v. š. vandens ir suminkyti tešlą. Ją dėti arba į kvadratinę ar kitą turimą formą, 20x20 arba apvalią 24 cm skersmens, o jei norite plokštesnių sausainių tuomet formą atitinkamai imkite didesnę. Taigi formą geriausia naudoti silikoninę, jei neturite į formą tieskite kepimo popierių. Tešlą sudėkite į paruoštą formą, gražiai ją išlyginkite per visą dugną. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 min. Išėmę pravėsinkite sausainį, tačiau karamelę reikės pilti dar ant šilto sausainio.
Taigi sekantis žingsnis pasigaminti karamelę. Sudėkite visus karamelei skirtus produktus išskyrus druską į puodą nesvylančiu dugnu. Ant vidutinės ugnies viską kaitinkite ir maišykite, kol masė įgaus rudą atspalvį. Nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite druską. Iš karto pilkite masę ant sausainio ir leiskite karamelei sustingti.
Sustingus karamelei garų vonelėje ištirpinkite šokoladą ir supilkite ant karamelės. Galite dėti į šaldytuvą, kol šokoladas visiškai sustings ir pjaustyti kaip patinka.
Skanaus!
Šaltinis: čia
Kazkaip nuoroda i saltini nukreipia visai kitur.
AtsakytiPanaikintiTodėl, kad aš nurodžiau patį leidinį, receptas yra 62 psl. :)
Panaikinti